Hvordan er jeres fortrolighedspolitik?

VORES STATEMENT OM PERSONDATA

Hos BESTSELLER er det vores mission at give dig en fantastisk modeoplevelse lige fra det øjeblik, du browser vores mange varer og forskellige brands, til du modtager din ordre. Som en del af din shoppingoplevelse hos os vil vi forsikre dig om, at vi beskytter og respekterer dit privatliv og behandler alle dine persondata med omhu.

Vi opretholder følgende principper, når vi behandler dine persondata:

1. 1. Vi indsamler og lagrer data til disse hovedformål:
    a. Behandling og levering af din ordre
    b. Kundeservice
    c. Forbedring af din brugeroplevelse
    d. Marketing
    e. Lovmæssige krav
  2. 2. Vi indsamler kun data, som vi skal bruge til ovennævnte formål
  3. 3. Vi sletter dine persondata, når vi ikke længere har brug for dem
  4. 4. Vi sælger ikke dine data
  5. 5. Vi opbevarer dine data sikkert

Nedenfor kan du læse mere om, hvordan og hvorfor vi indsamler og lagrer dine persondata – og hvad vi gør med dem.

Du kan også læse om, hvordan du kan udøve dine rettigheder som dataemne hos os, f.eks. få adgang til dine data.

Bestseller Handels B.V., Vijzelstraat 68-78, 1017HL Amsterdam, Holland, er registeransvarlig for persondata dækket af dette statement om datasikkerhed.

INDSAMLING OG ANVENDELSE AF DINE PERSONDATA

Opfyldelse af din ordre

Vi skal bruge nogle vigtige informationer fra dig for at behandle din ordre. Når du afgiver en ordre hos os, giver du os dit navn, din adresse, din e-mail, dit telefonnummer, dine betalingsoplysninger og selvfølgelig hvilke produkter, du har bestilt.

Når du gennemfører en ordre, håndteres din betaling af vores betalingsløsningspartnere, og din ordre sendes til vores lagerpartner. Når din ordre er pakket og klar til forsendelse, deler vi dit navn, din adresse, din e-mail og dit telefonnummer med vores leveringspartnere, så vi kan gennemføre din levering.

Vores lagerpartner, betalingsløsningspartnere og leveringspartnere er forpligtet til at sikre dine data.

Kundeservice

Hvis du kontakter vores kundeservice, registrerer vi de persondata, som du giver os. Vores kundeservice har adgang til alle oplysninger om din ordre, så vi kan hjælpe dig på bedst mulig vis, hvis du har spørgsmål om din ordrestatus, eller hvis du vil returnere en vare. Vores kundeservice kan også se tidligere korrespondance med dig, da dette kan hjælpe dem med at give dig en bedre service.

Forbedring af din brugeroplevelse

Vi bestræber os konstant på at give dig den allerbedste bruger- og shoppingoplevelse på vores hjemmesider. Det gør vi på forskellige måder, men en vigtig del af det er at kunne spore, hvordan du browser vores hjemmeside. Det gør vi ved hjælp af cookies. Du kan læse om cookies her. Vi bruger også din browsingadfærd til at finde ud af, om vi skal købe mere eller mindre ind til vores lager af bestemte produkter. Endeligt bruger vi dine browsingdata og dine ordrer til at anbefale dig produkter, som vi tror, du vil kunne lide.

Marketing

Vi bruger også dine persondata til at skabe mere relevante marketingaktiviteter for dig. Overordnet deler vi vores marketingaktiviteter op i disse typer: Kommunikation via den kundeklub, som du har tilmeldt dig, push-meddelelser i vores apps, og marketingaktiviteter baseret på, om du har accepteret vores cookies.

Du kan altid gøre indsigelse mod vores behandling af dine persondata til direkte marketingformål ved at anvende vores kontaktformular, som du finder HER.

Kundeklubber

BESTSELLER.com og resten af vores brands har deres egne kundeklubber. Igennem kundeklubberne modtager du nyhedsbreve og nogle gange SMSer med tilbud, nye styles, guides og mere. Du kan læse vilkårene og betingelserne og tilmelde dig HER.

Vores app
I vores app kan du vælge at modtage notifikationer fra os vedrørende kampagner. Hvis du har aktiveret lokationstjenester, kan vi bruge disse til at sende notifikationer, når du er i nærheden af en butik.

Vi registrerer disse oplysninger om dig via appen.

Du kan deaktivere notifikationerne og lokationstjenesterne. Dette gøres i indstillingerne på din mobiltelefon.

For Android:
Find lokationsfunktionen.
Scroll ned på indstillingsskærmen, og tryk på “Lokation.”
Denne funktion åbner en ny skærm.
Ved nyere Android-versioner kan du finde ”Lokation” under fanen ”Mere” i øverste højre hjørne af indstillingsskærmen.

For iOS:
Åbn appens indstillinger.
Tryk på Anonymitet.
Tryk på fanen Lokalitetstjenester.
Tryk på skydeknappen for Lokalitetstjenester, så feltet er hvidt/FRA.

MyAccount

Hvis du vælger at oprette en personlig kundekonto, skal du give os dit navn og din e-mailadresse. Du kan også vælge at give os dit telefonnummer og din adresse.

I din konto kan du se din indkøbskurv og din ordrehistorik. Disse oplysninger kan blive delt med andre BESTSELLER-virksomheder, f.eks. BESTSELLER A/S eller VILA A/S, hvis du har tilmeldt dig en BESTSELLER-kundeklub for at modtage marketing.

Lovmæssige krav

Foruden den ovennævnte behandling af dine personoplysninger anvender og opbevarer vi dine persondata for at overholde de lovmæssige krav, f.eks. bogføringsregler.

Retsgrundlag for indsamling og anvendelse af dine persondata

Vi indsamler og anvender dine persondata på følgende retsgrundlag:

1. 1. Vores opfyldelse af en kontrakt
    - Opfyldelse af din ordre
  2. 2. Vores legitime interesse
    - Kundeservice
    - Forbedring af din brugeroplevelse
  3. 3. Dit samtykke
    - Kundeklubber
    - MinKonto
    - Marketing gennem push-meddelelser i vores apps
    - Cookie-baseret marketing
  4. 4. Vores retslige forpligtelser
    - Lovmæssige krav

Behandling af oplysninger uden for EU

Ved disse partnere kan dine oplysninger blive behandlet eller opbevaret uden for EU:

• Google, USA (dataoverførslen beskyttes af certificering under EU's og USA's værn om privatlivets fred)
  • Salesforce, USA (dataoverførslen beskyttes af certificering under EU's og USA's værn om privatlivets fred og EU-Kommissionens standardkontraktbestemmelser)

Cookies

Hvad er cookies?

En cookie er en lille tekstfil, som lagres på din computers harddisk, smartphone eller andet IT-udstyr. Den gør, at din computer/IP-adresse kan genkendes, og at informationer kan indsamles om de sider, som du besøger, og funktioner, som du implementerer.

Første gang du besøger vores hjemmeside, ser du et banner øverst med et statement om vores brug af cookies. Hvis du ikke vil have, at vi bruger cookies overhovedet, skal du deaktivere cookies i din browser. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, kan der være services og funktioner, som du ikke kan bruge, da de kræver cookies for at huske de valg, som du træffer.

Da cookies ikke gemmes i vores systemer, kan vi ikke hente eller slette cookies, som du har oprettet ved at besøge en eller flere af vores hjemmesider. Du kan dog selv slette alle cookies, som er anbragt på din computer af BESTSELLER og undgå nye.

Sådan slettes og undgås cookies

Du skal være opmærksom på, at hvis du vælger at deaktivere lagring af cookies i din browser, kan vi ikke give dig den bedst mulige brugeroplevelse på vores hjemmeside.

Internet Explorer
Sådan fjernes eksisterende cookies:

Klik på 'Funktioner' i kommandolinjen længst mod højre / 'Sikkerhed' / 'Slet browserdata' / sæt derefter flueben ud for 'Bevar data om favoritwebsteder' og 'Cookies' / 'Slet' / 'OK'.

Sådan undgås lagring af cookies fremover:

Klik på 'Funktioner' i kommandolinjen længst mod højre / 'Internetindstillinger' / 'Sikkerhed' / under 'InPrivate' sættes flueben ud for 'Hent ikke data til brug af InPrivate-filtrering' / 'OK'.

Mozilla Firefox
Sådan fjernes eksisterende cookies:

Klik på værktøjsikonet i menulinjen / 'Indstillinger' / 'Privatliv og sikkerhed' / 'Fjern individuelle cookies' / 'Fjern alle cookies'.

Sådan undgås lagring af cookies fremover:

Klik på værktøjsikonet i menulinjen / 'Indstillinger' / 'Privatliv og sikkerhed' / 'Beskyttelse og sporing' og sæt flueben ud for 'Altid' under Send websteder signalet "Spor mig ikke" ("Do not track") for at fortælle, at du ikke vil spores.

Google Chrome
Sådan fjernes eksisterende cookies:

Klik på ikonet for værktøjer øverst i menulinjen / 'Indstillinger' / 'Flere værktøjer' / 'Ryd browserdata' / og sæt flueben ud for 'Tøm cache' og 'Slet cookies og andre sites data' / 'Slet browserdata'.

Sådan undgås lagring af cookies fremover:

Klik på ikonet 'Chrome menu' i browserens værktøjslinje / 'Indstillinger' / 'Avanceret' / 'Beskyttelse af personlige oplysninger' / 'Indstillinger for indhold' / 'Cookies' / deaktivér 'Tillad, at websites gemmer og læser cookiedata'.

Derfor bruger vi cookies

BESTSELLER bruger cookies til at give dig en bedre brugeroplevelse på vores hjemmeside og for at huske de valg, du træffer, når du bruger den, f.eks. valg af land. Vi bruger dem også til konstant at forbedre indholdet og funktionerne, som du møder på vores hjemmeside. Derudover bruger vi cookies til at målrette vores marketingaktiviteter, så de passer til dine krav, og for at generere statistikker vedrørende brugen af vores hjemmeside.
Informationer om cookies kan også bruges af vores tredjeparters reklamevirksomheder og netværk, så vi kan reklamere for vores egne eller tredjeparters produkter og tjenester, når du besøger tredjeparters websteder og onlinetjenester. Dette kaldes målrettet reklame eller interessebaseret reklame. Hvis du vil undgå denne type reklame, skal du slette vores cookies.

Tredjeparters cookies

Vi opretter førsteparts-cookies, når du besøger vores site. Tredjeparters cookies oprettes af andre sites.
BESTSELLER gør brug af tredjeparters cookies. En tredjeparts-cookie er en cookie, som installeres af andre end BESTSELLER, såsom andre hjemmesider, som sørger for indhold til vores site, leverandører af nogle af vores funktioner på vores hjemmeside, eller programmer, som vi bruger til analyse.

Klik HER for at se en komplet liste over tredjeparters cookies

BESTSELLER viser lejlighedsvist indhold fra YouTube. YouTube kan derfor placere cookies, inklusive tredjeparters cookies, som BESTSELLER ikke har nogen indflydelse på. BESTSELLER har intet kendskab til identiteten eller formålet med sådanne cookies. Hvis du gerne vil vide mere om, hvilke cookies YouTube bruger, kan du se deres cookiespolitik HER.

Hvis du bruger et link til en tredjeparts websted fra BESTSELLERs hjemmeside, skal du være opmærksom på, at der kan anvendes nye cookies, som BESTSELLER ikke har nogen indflydelse på. I dette tilfælde skal du selv undersøge webstedets cookiespolitik.

Sociale medier

Hvis du følger os eller interagerer med os på en af vores sider på en tredjeparts sociale medieplatform, såsom Instagram, Facebook eller Pinterest, vil de informationer, du giver, være omfattet af tredjepartens fortrolighedspolitik samt denne fortrolighedspolitik.

Hvor længe gemmer vi dine data

Vi lagrer kun dine persondata, så længe de er nødvendige for at opfylde det formål, som de er indsamlet til, eller for at overholde de lovmæssige krav, f.eks. bogføringsregler i de lande, hvor vi agerer. Når det ikke længere er tilfældet, slettes informationerne automatisk.

Du kan altid redigere dine oplysninger, når du er logget på din brugerkonto.

Du kan også sende en forespørgsel, hvor du beder os om at slette bestemte informationer eller alle personlige oplysninger, som vi har om dig. Vi vil følge nævnte forespørgsel, medmindre vi er forpligtet til at lagre informationerne af lovmæssige grunde eller for at oprette, udøve eller forsvare et juridisk krav.

Dine rettigheder

Som forbruger i EU er din ret til databeskyttelse dækket af den generelle databeskyttelsesforordning (GDPR). Det betyder, at dine rettigheder som dataemne er de samme i alle EU-lande.

Hvis du vil udøve dine rettigheder, skal du sende os en forespørgsel vedrørende datasikkerhed via vores kontaktformular, som er tilgængelig HER.

Du kan læse mere om dine forskellige rettigheder nedenfor:

Ret til indsigt
En af dine vigtigste rettigheder er, at du kan få indsigt i de oplysninger, som vi har registreret om dig. Ønsker du indsigt, får du en kopi af dine persondata.

Ret til at blive glemt
En anden vigtig rettighed i forbindelse med dit forhold til os er, at du har ret til at blive glemt, hvilket betyder, at du kan sende os en anmodning, hvor du beder os slette de oplysninger, som vi har registreret om dig. Vi kan muligvis ikke slette alle oplysninger, da vi skal fortsætte med at opbevare bestemte oplysninger for at overholde lovkravene.

Ret til indsigelse
Du har ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine persondata af særlige årsager. Du kan f.eks. gøre indsigelse mod behandling af dine persondata til direkte marketingformål, inklusive profilering.

Ret til berigtigelse
Hvis du mener, at de oplysninger, som vi har registreret om dig, er ukorrekte eller ufuldstændige, skal du meddele os det, så vi kan opdatere dine oplysninger.

Ret til begrænsning
Kombineret med nogle af dine andre rettigheder kan du også anmode om, at vi begrænser anvendelsen af dine persondata, dvs. i stedet for komplet sletning eller under vores evaluering af din indsigelse.

Ret til dataportabilitet
Du kan sende os en anmodning om at levere de persondata, som du har givet os, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format og at overføre oplysningerne direkte til en bestemt modtager.

Klager
Hvis du vil indgive en klage om, hvordan vi behandler dine persondata, kan du altid kontakte vores kundeserviceteam. Du kan også indgive en klage til din lokale datatilsynsmyndighed.