Miten voimme auttaa?

Mikä on tietosuojakäytäntönne?

BESTSELLERIN TIETOSUOJALAUSEKE

BESTSELLER haluaa tarjota hyvän kokemuksen muodin parissa – siitä lähtien kun tutustut tuotemerkkiemme laajoihin valikoimiin siihen kun saat tilauksesi. Hyvään ostokokemukseen kuuluu myös se, että suojaamme ja kunnioitamme yksityisyyttäsi ja käsittelemme henkilötietojasi huolellisesti.

Noudatamme henkilötietojen käsittelyssä seuraavia periaatteita:

  1. 1. Keräämme ja säilytämme tietoja seuraaviin pääasiallisiin tarkoituksiin:
    a. tilauksen pakkaaminen ja toimittaminen
    b. asiakaspalvelu
    c. käyttökokemuksen parantaminen
    d. markkinointi
    e. lakisääteisten vaatimusten noudattaminen.
  2. 2. Keräämme ainoastaan tietoja, joita tarvitsemme yllä mainittuihin tarkoituksiin.
  3. 3. Poistamme henkilötietosi, kun emme enää tarvitse niitä.
  4. 4. Emme myy tietojasi.
  5. 5. Pidämme tietosi turvassa.

Jäljempänä on lisätietoja siitä, miten ja miksi keräämme ja säilytämme henkilötietojasi ja mitä teemme niillä.

Lisäksi alla kerrotaan, miten voit harjoittaa rekisteröidyn oikeuksiasi, esimerkiksi pyytää saada tarkistaa tietosi. Tämän tietosuojalausekkeen piiriin kuuluvien henkilötietojen rekisterinpitäjänä toimii Bestseller Handels B.V., Vijzelstraat 68-78, 1017HL Amsterdam, Alankomaat.

HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMINEN JA KÄYTTÄMINEN

Tilauksesi toimittaminen

Tarvitsemme sinulta tärkeitä tietoja, jotta voimme käsitellä tilauksesi. Kun tilaat meiltä, annat meille nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, maksutietosi sekä tietenkin tiedot tilaamistasi tuotteista.

Kun olet tehnyt tilauksen, maksupalvelukumppanimme käsittelevät maksusi ja tilauksesi lähetetään varastokumppanillemme. Kun tilaus on pakattu ja valmis lähetettäväksi, luovutamme nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi kuljetuspalvelukumppaneillemme, jotta tilauksesi voidaan toimittaa.

Varasto-, maksu-, ja kuljetuspalvelukumppanimme ovat sitoutuneet suojaamaan tietojasi.

Asiakaspalvelu

Jos otat yhteyttä asiakaspalveluumme, rekisteröimme antamasi henkilötiedot. Asiakaspalvelulla on käytössään kaikki tiedot tilauksestasi. Näin voimme auttaa sinua mahdollisimman hyvin kaikissa asioissa, olipa sinulla kysyttävää tilauksesi tilasta tai halusitpa palauttaa tuotteen. Asiakaspalvelulla on myös tiedot aiemmasta viestinnästä kanssasi, jotta voimme palvella sinua paremmin.

Käyttökokemuksen parantaminen

Pyrimme jatkuvasti tarjoamaan mahdollisimman hyvän käyttö- ja ostokokemuksen verkkosivustoillamme. Käytämme tähän useita keinoja, mutta eräs tärkeä elementti on mahdollisuus seurata, miten käytät sivustoamme. Tämä toteutetaan evästeillä. Voit lukea lisätietoja evästeistä täältä. Käytämme selaustietojasi myös selvittääksemme, täytyykö tiettyjä tuotteita hankkia varastoon enemmän vai vähemmän. Lisäksi käytämme selaus- ja tilaustietojasi, jotta voimme suositella sinua mahdollisesti kiinnostavia tuotteita.

Markkinointi

Käytämme henkilötietojasi myös tarpeisiisi räätälöidyn markkinoinnin luomiseen. Yleisesti ottaen markkinointimme jakautuu seuraavasti: tilaamasi asiakasklubiviestintä, sovellustemme push-viestit sekä hyväksymiisi evästeisiin perustuva markkinointi.

Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin toimestamme käyttämällä pyyntölomaketta, joka löytyy TÄÄLTÄ.

Asiakasklubit

BESTSELLER.comilla ja muilla tuotemerkeillämme on omat asiakasklubinsa. Saat asiakasklubeilta uutiskirjeitä ja joskus tekstiviestejä, joissa on tarjouksia, tietoja uutuuksista, oppaita ynnä muuta. Voit lukea ehdot ja liittyä jäseneksi täältä.

Sovelluksemme
Sovelluksessamme voit valita, haluatko saada kampanjailmoituksia. Jos olet ottanut sijaintipalvelut käyttöön, saatamme käyttää niitä push-ilmoitusten lähettämiseen, kun olet liikkeen lähellä.
Saamme nämä tiedot sinulta sovelluksen kautta.
Voit poistaa ilmoitukset ja sijaintipalvelut käytöstä matkapuhelimen asetuksista.

Android:
Etsi Sijainti-asetus.
Vieritä alas Asetukset-näytöllä ja napauta Sijainti-kohtaa,
niin siirryt uuteen näyttöön.
Uusissa Android-versioissa Sijainnit-kohta löytyy Asetukset-näytön oikeasta ylälaidasta Lisää-välilehdeltä.

iOS:
Avaa Asetukset-sovellus.
Napauta Tietosuoja.
Napauta Sijaintipalvelut-paneelia.
Napauta Sijaintipalvelut-liukusäädintä siten, että se on valkoinen / POIS.

Oma tili

Jos haluat luoda oman asiakastilin, tarvitsemme nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Voit myös antaa puhelinnumerosi ja osoitteesi.

Tililtäsi näet ostoskorisi ja tilaushistoriasi. Nämä tiedot voidaan luovuttaa toiselle BESTSELLER-yhtiölle, esimerkiksi BESTSELLER A/S:lle tai VILA A/S:lle, jos olet liittynyt BESTSELLER-asiakasklubiin vastaanottaaksesi markkinointia.

Lakisääteisten vaatimusten noudattaminen

Edellä mainittujen käsittelytarkoitusten lisäksi käytämme ja säilytämme henkilötietojasi lakisääteisten vaatimusten (esimerkiksi kirjanpitosäännösten) noudattamiseksi.

Henkilötietojen keräämisen ja käyttämisen oikeusperustat

Henkilötietojesi keräämiseen ja käyttämiseen toimestamme on seuraavat oikeusperustat:

  1. 1. Sopimuksen täyttäminen toimestamme
    - tilauksesi toimittaminen
  2. 2. Oikeutetut intressimme
    - asiakaspalvelu
    - käyttökokemuksen parantaminen
  3. 3. Suostumuksesi
    - asiakasklubit
    - oma tili
    - markkinointi push-viesteillä sovelluksissamme
    - evästeisiin perustuva markkinointi
  4. 4. Oikeudelliset velvoitteemme
    - lakisääteiset vaatimukset

Tietojen käsittely EU:n ulkopuolella

Seuraavien kumppanien osalta tietojasi voidaan käsitellä tai säilyttää EU:n ulkopuolella:

  • Google, Yhdysvallat (tietojen siirtoa suojaa EU:n ja Yhdysvaltain välisen Privacy Shield -järjestelyn mukainen sertifiointi).
  • Salesforce, Yhdysvallat (tietojen siirtoa suojaavat EU:n ja Yhdysvaltain välisen Privacy Shield -järjestelyn mukainen sertifiointi sekä Euroopan komission vakiosopimuslausekkeet)

TIETOSUOJA – HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMINEN – EVÄSTEET

Evästeet

Mitä ovat evästeet?
Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan tietokoneen kiintolevylle, älypuhelimeen tai muuhun IT-laitteeseen. Sen avulla tietokoneesi/IP-osoitteesi voidaan tunnistaa, jotta käyttämistäsi sivuista ja toiminnoista voidaan kerätä tietoja.

Kun ensimmäisen kerran käyt verkkosivustollamme, ylälaidassa näkyy evästeiden käyttöä koskeva lauseke. Jos et halua meidän käyttävän evästeitä lainkaan, poista ne käytöstä selaimessasi. Huomaa kuitenkin, että toimiessasi näin et välttämättä voi käyttää joitakin palveluita ja toimintoja, koska ne edellyttävät evästeitä valintojen tallentamista varten.

Evästeitä ei säilytetä järjestelmissämme, joten emme voi hakea tai poistaa evästeitä, jotka olet luonut käymällä verkkosivustoillamme. Voit kuitenkin itse poistaa BESTSELLERin tietokoneellesi asettamat evästeet ja estää niiden asettamisen jatkossa.

Evästeiden poistaminen ja estäminen
Huomaa, että jos poistat evästeiden tallentamisen käytöstä selaimessasi, verkkosivustomme käyttökokemus ei ole paras mahdollinen.

Internet Explorer
Voit poistaa jo asetetut evästeet seuraavasti:

Klikkaa oikeassa laidassa olevassa komentopalkissa Työkalut > Internet-asetukset. Valitse sitten Yleiset > Poista. Laita sitten valinta kohtiin Säilytä suosikkien sivustotiedot ja Evästeet. Valitse lopuksi Poista > OK.

Voit estää evästeiden tallentamisen jatkossa seuraavasti:

Klikkaa oikeassa laidassa olevassa komentopalkissa Työkalut > Internet-asetukset > Tietosuoja. Valitse InPrivate-kohdassa Älä kerää tietoja InPrivate-suodatuksen käyttöön ja valitse OK.

Mozilla Firefox
Voit poistaa jo asetetut evästeet seuraavasti:

Klikkaa valikkorivillä Työkalut > Asetukset > Tietosuoja > Poista yksittäisiä evästeitä > Poista kaikki evästeet.

Voit estää evästeiden tallentamisen jatkossa seuraavasti:

Klikkaa valikkorivillä Työkalut > Asetukset > Tietosuoja ja valitse Ilmoita sivustoille, etten halua niiden seuraavan minua.

Google Chrome
Voit poistaa jo asetetut evästeet seuraavasti:

Klikkaa ylhäällä valikkorivillä olevaa työkalukuvaketta ja valitse Työkalut > Tyhjennä selaustiedot. Laita sitten valinta kohtiin Tyhjennä välimuisti ja Poista evästeet ja muut sivustotiedot. Valitse sitten Poista selaustiedot.

Voit estää evästeiden tallentamisen jatkossa seuraavasti:

Klikkaa Chrome-valikkokuvaketta selaimen työkalurivillä ja valitse Asetukset > Näytä lisäasetukset > Tietosuoja > Sisältöasetukset > Evästeet > Estä evästeet oletusarvoisesti.

Evästeiden käyttötarkoitukset

BESTSELLER käyttää evästeitä paremman käyttökokemuksen tarjoamiseen verkkosivustollaan sekä sitä käyttäessäsi tekemiesi valintojen (kuten maavalinnan) tallentamiseen. Käytämme evästeitä myös verkkosivustomme sisällön ja toimintojen jatkuvaan kehittämiseen. Lisäksi käytämme evästeitä markkinointimme kohdentamiseen tarpeisiisi sopivaksi sekä verkkosivustomme käyttöä koskevien tilastojen luomiseen.

Myös käyttämämme ulkopuoliset mainostoimistot ja -verkostot voivat käyttää evästeistä saatuja tietoja. Niiden avulla voimme mainostaa omia tai kolmannen osapuolen tuotteita ja palveluita, kun käyt kolmansien osapuolten verkkosivustoilla ja verkkopalveluissa. Tätä kutsutaan mainosten kohdentamiseksi tai kiinnostuksen kohteisiin perustuvaksi mainonnaksi. Jos et halua tällaista mainontaa, voit poistaa evästeet.

Kolmansien osapuolten evästeet

Luomme ensimmäisen osapuolen evästeitä, kun käyt sivustollamme. Muut sivustot luovat kolmansien osapuolten evästeitä.

BESTSELLER hyödyntää kolmansien osapuolten evästeitä. Kolmannen osapuolen eväste on eväste, jonka asettaa joku muu taho kuin BESTSELLER. Tällainen taho voi olla sivustollemme sisältöä toimittava toinen verkkosivusto, joidenkin verkkosivustomme toimintojen toimittaja tai käyttämämme analyysiohjelma.

Näet kaikki käyttämämme kolmansien osapuolten evästeet klikkaamalla tätä.

BESTSELLER voi näyttää YouTube-sisältöä. YouTube saattaa tämän vuoksi asettaa evästeitä (mukaan lukien kolmansien osapuolten evästeitä), joihin BESTSELLER ei voi vaikuttaa. BESTSELLERillä ei ole tietoa tällaisten evästeiden identiteetistä tai tarkoituksesta. Lisätietoja YouTuben käyttämistä evästeistä on YouTuben evästekäytännössä TÄÄLLÄ.

Jos siirryt BESTSELLERin verkkosivustolla olevasta linkistä kolmannen osapuolen sivustolle, kolmannen osapuolen sivusto saattaa asettaa uusia evästeitä, joihin BESTSELLER ei voi vaikuttaa. Tutustu tällöin kyseisen verkkosivuston evästekäytäntöön.

Sosiaalinen media

Jos seuraat meitä kolmansien osapuolten ylläpitämissä sosiaalisen median palveluissa (kuten Instagramissa, Facebookissa tai Pinterestissä) olevilla sivuillamme tai viestit kanssamme niiden kautta, antamiisi tietoihin sovelletaan kolmannen osapuolen tietosuojakäytäntöä ja tätä tietosuojakäytäntöä. 

Tietojen säilyttämisaika

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeen niiden keräämistarkoituksen täyttämiseksi tai lakisääteisten vaatimusten (esimerkiksi toimintamaissamme voimassa olevien kirjanpitosäännösten) noudattamiseksi. Kun tietoja ei enää tarvita, ne poistetaan automaattisesti.
Voit muokata tietojasi ollessasi kirjautuneena asiakastilillesi.
Voit myös pyytää meitä poistamaan rekisterissämme olevat sinua koskevat tietyt tiedot tai kaikki henkilötietosi. Noudatamme pyyntöäsi, paitsi jos olemme velvollisia säilyttämään tiedot lakisääteisiin vaatimuksiin liittyvistä syistä tai oikeudellisen vaateen perustelemiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Oikeutesi

EU-maiden kuluttajien henkilötietojen suojaan sovelletaan EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Tämä tarkoittaa, että oikeutesi rekisteröitynä ovat samat kaikissa EU-maissa.

Jos haluat harjoittaa oikeuksiasi, tee tietosuojapyyntö käyttämällä verkkolomaketta, joka löytyy täältä.

Voit lukea lisää oikeuksistasi alta:

Tiedonsaantioikeus
Yksi tärkeimmistä oikeuksistasi on oikeus pyytää saada rekisterissämme olevat tietosi. Tässä tilanteessa toimitamme sinulle kopion henkilötiedoistasi.

Oikeus tulla unohdetuksi
Toinen tärkeä oikeutesi meihin nähden on oikeus tulla unohdetuksi. Tämä tarkoittaa, että voit pyytää meitä poistamaan rekisterissämme olevat tietosi. Emme välttämättä voi poistaa kaikkia tietoja, sillä meidän täytyy säilyttää tietyt tiedot lakisääteisten vaatimusten noudattamiseksi.

Vastustusoikeus
Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tietyin perustein. Voit esimerkiksi vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin, mukaan lukien profilointiin.

Oikeus oikaisuun
Jos uskot, että rekisterissämme olevat tietosi ovat virheellisiä tai puutteellisia, ilmoita asiasta, niin päivitämme tiedot.

Oikeus rajoittamiseen
Joidenkin muiden oikeuksiesi yhteydessä voit myös pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käyttöä. Tämä voi tulla kyseeseen esimerkiksi niiden täydellisen poistamisen sijaan tai arvioidessamme vastustustasi.

Oikeus tietojen siirrettävyyteen
Voit pyytää meitä toimittamaan antamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä siirtämään tiedot suoraan tietylle vastaanottajalle.

Valitukset
Jos haluat tehdä valituksen tavastamme käsitellä henkilötietojasi, ota yhteys asiakaspalveluumme. Voit myös tehdä valituksen paikalliselle tietosuojaviranomaiselle.