Evästekäytäntö

Tämä evästekäytäntö koskee evästeiden käyttöä bestseller.comissa ja BESTSELLER-konserniin kuuluvien tuotemerkkien verkkosivustoilla, kuten veromoda.comissa tai jackjones.comissa.

Jos sinut on ohjattu tähän evästekäytäntöön tietyn tuotemerkin verkkosivustolta, tämä johtuu siitä, että kyseinen tuotemerkki kuuluu BESTSELLER-konserniin ja kyseinen verkkosivusto kuuluu tämän evästekäytännön piiriin.

Käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita (esimerkiksi verkkojäljitteitä). Nämä teknologiat perustuvat pieneen datatiedostoon, joka asetetaan laitteeseesi (tietokoneeseen, puhelimeen, tablettiin jne.). Tässä käytännössä ja tietosuojakäytännössämme niistä kaikista käytetään termiä ”eväste”.

Käyttämällä verkkosivustoamme hyväksyt evästeiden käytön toimestamme tässä käytännössä kuvatulla tavalla, paitsi jos olet poistanut evästeet käytöstä verkkoselaimessasi. Alla on lisätietoja käyttämistämme evästeistä sekä ohjeita evästeiden poistamiseen (käytöstä).

Jotkin käyttämämme evästeet keräävät henkilötietoja. Lisätietoja tavastamme käsitellä henkilötietoja on tietosuojakäytännössämme.

Mitä ovat evästeet?

Eväste on pieni datatiedosto, joka tallennetaan tietokoneen kiintolevylle, älypuhelimeen tai muuhun IT-laitteeseen. Sen avulla laitteesi/IP-osoitteesi voidaan tunnistaa, jotta käyttämistäsi sivuista, tekemistäsi valinnoista ja käyttämistäsi toiminnoista voidaan kerätä tietoja.

Käytämme omia ja kolmansien osapuolten evästeitä. Kolmansien osapuolen evästeet ovat evästeitä, jotka ulkoiset kumppanit luovat ja asettavat. Tällainen taho voi olla verkkosivustoillemme sisältöä toimittava kumppani, verkkosivustojemme joidenkin toimintojen toimittaja tai käyttämämme analyysi- tai markkinointiohjelma. Nämä ulkoiset kumppanit voivat kolmansien osapuolten evästeiden kautta kerätä henkilötietojasi, kuten IP-osoitteesi ja selaustietojasi.

Näet kaikki käyttämämme kolmansien osapuolten evästeet klikkaamalla TÄTÄ.

Evästeiden käyttötarkoitukset

Käytämme evästeitä paremman käyttökokemuksen tarjoamiseen verkkosivustollamme sekä sitä käyttäessäsi tekemiesi valintojen (kuten maavalinnan) tallentamiseen. Käytämme evästeitä myös verkkosivustomme sisällön ja toimintojen jatkuvaan kehittämiseen. Lisäksi käytämme evästeitä markkinointimme kohdentamiseen kiinnostuksen kohteisiisi sopivaksi sekä verkkosivustojemme käyttöä koskevien tilastojen luomiseen.

Yleisesti ottaen evästeemme voidaan jakaa seuraaviin kolmeen luokkaan: (1) toiminnalliset evästeet, (2) analyyttiset evästeet ja (3) markkinointievästeet.

(1) Toiminnalliset evästeet

Toiminnalliset evästeet parantavat verkkosivuston toimintaa. Käytämme niitä istuntosi (verkkosivustolla käynnin) tietojen tallentamiseen tilapäisesti, esimerkiksi ostoskoriin lisäämiesi tuotteiden tai lomakkeeseen lisäämiesi tietojen tallentamiseen.

(2) Analyyttiset evästeet

Analyyttisten evästeiden avulla voimme mitata verkkosivustojemme suoritusta tunnistamalla kävijät ja laskemalla kävijöiden määrän sekä selvittämällä, mitä tuotteita kävijät tarkastelevat ja mistä he ovat kiinnostuneet. Näin voimme parantaa ja kehittää tarjoamiamme tuotteita ja palveluita.

Tässä yhteydessä voimme kerätä laitettasi koskevia tietoja, kuten näytön tarkkuuden ja selaimen tiedot, sekä internetyhteyttäsi koskevia tietoja, kuten IP-osoitteesi.

Tällaisten analyyttisten evästeiden avulla keräämme myös tietoja siitä, miltä verkkosivulta kävijät ovat tulleet verkkosivustoillemme ja miten he käyttävät sivustojamme. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi milloin sivustoilla käytiin, miten pitkään käynnit kestivät, mitä toimintoja käytettiin ja mitä tuotteita tarkasteltiin. Näitä tietoja käytetään vain koostetusti, eli niitä ei voida suoraan yhdistää sinuun.

(3) Markkinointievästeet

Verkkosivustoillamme näytetään suosituksia ja kampanjoita, ja saatamme myös näyttää mainoksia muilla verkkosivustoilla ja sosiaalisessa mediassa. Käytämme markkinointievästeitä, jotta nämä suositukset, kampanjat ja mainokset olisivat kannaltasi kiinnostavia.

Käyttämämme markkinointievästeet keräävät selaustietojasi, esimerkiksi mitä tuotteita kohtaan olet osoittanut kiinnostusta verkkosivustoillamme sekä muilla verkkosivustoilla, sekä laitetunnuksen ja maantieteellisen sijainnin IP-osoitteesi perusteella. Lisäksi seuraamme evästeiden avulla siirtymistäsi muille verkkosivustoille, jotta voimme näyttää sinulle mainoksia tällaisilla verkkosivustoilla.

Käytämme kyseisiä tietoja sinulle näytettävien mainosten personointiin.

Linkit muille verkkosivustoille

Jos siirryt verkkosivustollamme olevasta linkistä kolmannen osapuolen verkkosivustolle, myös kyseisellä kolmannen osapuolen verkkosivustolla saatetaan käyttää evästeitä, eivätkä ne kuulu tämän käytännön piiriin. Kehotamme tutustumaan tällaisten verkkosivustojen evästekäytäntöihin.

Evästeiden poistaminen ja estäminen

Evästeitä ei säilytetä järjestelmissämme vaan omassa laitteessasi, joten emme voi hakea tai poistaa niitä. Voit kuitenkin poistaa nykyiset evästeet laitteestasi ja yleisesti poistaa evästeet käytöstä noudattamalla seuraavia ohjeita.

Huomaa, että jos poistat evästeet käytöstä, verkkosivustojemme käyttökokemus ei ole paras mahdollinen. Tällöin et välttämättä voi käyttää joitakin palveluita ja toimintoja, koska ne edellyttävät evästeitä valintojen tallentamista varten.

Internet Explorer

Voit poistaa jo asetetut evästeet seuraavasti:

Klikkaa oikeassa laidassa olevassa komentopalkissa Työkalut > Internet-asetukset. Valitse sitten Yleiset > Poista. Laita sitten valinta kohtiin Säilytä suosikkien sivustotiedot ja Evästeet. Valitse lopuksi Poista > OK.

Voit estää evästeiden tallentamisen jatkossa seuraavasti:

Klikkaa oikeassa laidassa olevassa komentopalkissa Työkalut > Internet-asetukset > Tietosuoja. Valitse InPrivate-kohdassa Älä kerää tietoja InPrivate-suodatuksen käyttöön ja valitse OK.

Mozilla Firefox

Voit poistaa jo asetetut evästeet seuraavasti:

Klikkaa valikkorivillä Työkalut > Asetukset > Tietosuoja > Poista yksittäisiä evästeitä > Poista kaikki evästeet.

Voit estää evästeiden tallentamisen jatkossa seuraavasti:

Klikkaa valikkorivillä Työkalut > Asetukset > Tietosuoja ja valitse Ilmoita sivustoille, etten halua niiden seuraavan minua.

Google Chrome

Voit poistaa jo asetetut evästeet seuraavasti:

Klikkaa ylhäällä valikkorivillä olevaa työkalukuvaketta ja valitse Työkalut > Tyhjennä selaustiedot. Laita sitten valinta kohtiin Tyhjennä välimuisti ja Poista evästeet ja muut sivustotiedot. Valitse sitten Poista selaustiedot.

Voit estää evästeiden tallentamisen jatkossa seuraavasti:

Klikkaa Chrome-valikkokuvaketta selaimen työkalurivillä ja valitse Asetukset > Näytä lisäasetukset > Tietosuoja > Sisältöasetukset > Evästeet > Estä evästeet oletusarvoisesti.