Wat is jullie privacy beleid?

ONZE PRIVACYVERKLARING

BESTSELLER heeft als doel je een fantastische mode-ervaring te bieden: vanaf het moment dat je de collecties van onze merken bekijkt tot aan het ontvangen van je bestelling. Als onderdeel van je winkelervaring willen wij je ervan verzekeren dat we je privacy respecteren en beschermen. Daarom zorgen we ervoor dat alle persoonlijke informatie vertrouwelijk wordt behandeld.

We nemen hiervoor het volgende in acht bij het verwerken van persoonlijke gegevens:

1. 1. Je data wordt verzameld en opgeslagen voor hoofdzakelijk deze redenen:
    a. Het verpakken en bezorgen van je bestelling
    b. Klantenservice
    c. Verbetering van gebruikerservaring
    d. Marketing
    e. Wettelijke eisen
  2. 2. De gegevens die we verzamelen worden alleen voor bovenstaande doeleinden gebruikt
  3. 3. Persoonlijke gegevens worden verwijderd als wij deze niet meer nodig hebben
  4. 4. Je persoonlijke gegevens worden niet doorverkocht
  5. 5. We zorgen dat je data wordt beschermd

Hieronder kun je lezen waarom en hoe we persoonlijke gegevens verzamelen en opslaan – en waarvoor we deze data gebruiken.

Je kunt ook nalezen wat je rechten zijn als betrokkene, zoals het verzoek om je gegevens in te zien. Bestseller Handels B.V., Vijzelstraat 68-78, 1017HL Amsterdam, Nederland, is de gegevensbeheerder van de persoonlijke gegevens waarop deze verklaring van toepassing is.

HET VERZAMELEN VAN PERSOONSGEGEVENS

Afhandeling van je bestelling

Om je bestelling correct af te handelen hebben we belangrijke gegevens van je nodig. Als je een bestelling bij ons plaatst, dan stel je je naam, adres, e-mail, telefoonnummer, betaalwijze en natuurlijk de bestelde producten aan ons beschikbaar.

Als je een bestelling afrondt, dan wordt je betaling verwerkt door onze betaalpartners en wordt je bestelling naar onze magazijnpartner gestuurd. Als je bestelling klaar is voor verzending, dan delen we je naam, adres, e-mail en telefoonnummer met onze vervoerder om je bestelling te kunnen bezorgen.

Onze magazijnpartner, betaalpartner en onze vervoerder doen er alles aan om je gegevens te beschermen.

Klantenservice

Mocht je contact opnemen met onze klantenservice, dan worden je persoonlijke gegevens geregistreerd. Onze klantenservice heeft toegang tot alle informatie met betrekking tot je bestelling. Zo kunnen zij je zo goed mogelijk helpen als je vragen hebt over de status van je bestelling of wanneer je een artikel retourneert. De klantenservice heeft ook toegang tot eerdere correspondentie. Dit helpt om je van een betere service te kunnen voorzien.

Betere gebruikerservaring

Bij het bezoeken van onze websites streven we er continu naar om je de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. Dit wordt op verschillende manieren gedaan. Een belangrijk onderdeel hiervan is het tracken van je browsegedrag op onze site. Hiervoor maken we gebruik van cookies. Lees hier meer over hoe we cookies op onze site gebruiken. De informatie over je browsegedrag wordt ook gebruikt om een inschatting te maken of we meer of minder voorraad van bepaalde producten moeten inkopen. Tenslotte maken we ook gebruik van je browsegegevens om persoonlijke aanbevelingen te geven van artikelen die je misschien aanspreken.

Marketing

We maken gebruik van je gegevens om je van relevante marketing te voorzien. Over het algemeen wordt onze marketing in deze vormen onderverdeeld: customer club communicatie waarvoor je je hebt ingeschreven, de pushberichten van onze apps en marketing die is gebaseerd op het aanvaarden van onze cookies.

Je kunt altijd bezwaar indienen tegen de verwerking van je persoonlijke gegevens voor direct marketing door gebruik te maken van DIT FORMULIER.

Customer clubs

BESTSELLER.com en al onze merken hebben hun eigen customer clubs. Via deze customer cubs ontvang je nieuwsbrieven en sms'jes met aanbiedingen, nieuwe artikelen, inspiratie en meer. Lees hier de algemene voorwaarden en meld je HIER aan.

Onze App
In onze app kun je kiezen of je notificaties van onze campagnes wilt ontvangen. Als je locatiediensten hebt geactiveerd, dan gebruiken we deze gegevens om pushberichten te sturen als je in de buurt bent van een van onze winkels.
Deze gegevens worden via de app geregistreerd.
Je kunt de notificaties en locatiediensten altijd uitschakelen. Ga hiervoor naar de instellingen van je smartphone.

Voor Android:
Ga eerst naar de locatie-instellingen.
Scroll door de instellingen en kies voor “Beveiliging en locatie”.
Er wordt nu een nieuw scherm geopend.
Bij nieuwere versies van Android vind je “Locatie” rechtsboven in het instellingenscherm onder het tabblad “Meer”.

Voor iOS:
Open je Instellingen app.
Kies Privacy.
Kies Locatievoorzieningen.
Zorg dat de schuifregelaar van Locatievoorzieningen op wit / UIT staat.

Mijn Account

Als je ervoor kiest om een persoonlijk klantenaccount aan te maken, dan moet je je naam en e-mailadres aan ons doorgeven. Je kunt er ook voor kiezen om ons je telefoonnummer en adres door te geven.

In je account kun je je winkelmandje en je voorgaande bestellingen bekijken. Als je je inschrijft voor een BESTSELLER customer club, dan kan deze informatie worden gedeeld met een ander BESTSELLER bedrijf, e.g. BESTSELLER A/S of VILA A/S, zodat je marketing kunt ontvangen.

Wettelijke eisen

Naast de bovengenoemde proces van de verwerking van je persoonlijke gegevens, worden je persoonlijke gegevens gebruikt en opgeslagen om te voldoen aan de wettelijke eisen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld boekhoudkundige voorschriften.

Rechtsgrondslag voor het verzamelen en gebruiken van persoonlijke gegevens

We verzamelen en gebruiken je persoonlijke gegevens op basis van de volgende rechtsgronden:

1. 1. Onze uitvoering van de overeenkomst
    - Afhandeling van je bestelling
  2. 2. Ons rechtmatige belang
    - Klantenservice
    - Betere gebruikerservaring
  3. 3. Jouw toestemming
    - Customer clubs
    - Mijn Account
    - Marketing via pushberichten in onze apps
    - Cookie-gerelateerde marketing
  4. 4. Onze wettelijke verplichtingen
    - Wettelijke eisen

Gegevensverwerking buiten de EU

Voor onderstaande partners worden je persoonlijke gegevens buiten de EU verwerkt of opgeslagen:

• Google, USA (de gegevensoverdracht wordt gewaarborgd door certificering onder het EU-VS-privacyschild)
  • Salesforce, USA (tde gegevensoverdracht wordt gewaarborgd door certificering onder het EU-VS-privacyschild en standaardcontractbepalingen van de Europese Commissie)

PRIVACY – HET VERZAMELEN VAN PERSOONSGEGEVENS - COOKIES

Cookies

Wat zijn cookies?
Een cookie is een klein tekstbestand dat op je computer, smartphone of andere IT-apparatuur kan worden opgeslagen. Dit bestand zorgt ervoor dat je computer of IP-adres wordt herkend en informatie over de pagina’s die je bezoekt en bepaalde gegevens die je invoert worden verzameld.

Als je onze website voor het eerst bezoekt dan zie je bovenin een banner waarin het gebruik van cookies op onze site wordt uitgelegd. Als je niet wilt dat we gebruik maken van cookies, schakel dan de cookies van je internetbrowser uit. Hou er alleen wel rekening mee dat als je dit doet, er mogelijk diensten en functies zijn die niet meer goed werken. Deze hebben namelijk cookies nodig om de keuzes die je maakt te kunnen onthouden.

Cookies worden niet op onze systemen opgeslagen. Daarom kunnen wij cookies die zijn aangemaakt door het bezoeken van een van onze websites niet opvragen of verwijderen. Wel kun je zelf alle cookies die door BESTSELLER op je computer zijn opgeslagen verwijderen en voorkomen dat nieuwe cookies worden aangemaakt.

Cookies verwijderen en voorkomen
Hou er rekening mee dat als je ervoor kiest om cookies in je internetbrowser te deactiveren, we niet meer de best mogelijke gebruikerservaring op onze website kunnen garanderen.

Internet Explorer
Zo verwijder je bestaande cookies:

Klik rechts op 'Extra’ in de menubalk / 'Internetopties' / 'Algemeen' / 'Verwijderen' / selecteer vervolgens 'Websitegegevens van favorieten behouden' en 'Cookies' / 'Verwijderen' / 'OK'.

Zo voorkom je dat cookies worden opgeslagen:

Klik rechts op 'Extra’ in de menubalk / 'Internetopties' / 'Privacy' / selecteer vervolgens 'Geen InPrivate-filtergegevens verzamelen' / 'OK'.

Mozilla Firefox
Zo verwijder je bestaande cookies:

Klik op ‘Extra’ in de menubalk / ‘Opties’ / ‘Privacy’ / ‘Individuele cookies verwijderen’ / ‘Alle cookies verwijderen’.

Zo voorkom je dat cookies worden opgeslagen:

Klik in de menubalk op ‘Extra’ / ‘Opties’ / ‘Privacy’ / en kies voor ‘Bescherm tegen volgen door websites’.

Google Chrome
Zo verwijder je bestaande cookies:

Klik op het menusymbool rechtsbovenin de menubalk / ‘Extra’ / ‘Browsergegevens verwijderen’/ en kies voor ‘Cache leegmaken’ en ‘Verwijder alle cookies en websitegegevens’ / ‘Browsergegevens verwijderen’.

Zo voorkom je dat cookies worden opgeslagen:

Klik op het menusymbool rechtsbovenin de menubalk / ‘Instellingen’ / ‘Geavanceerde instellingen tonen’ / ‘Privacy’ / ‘Instellingen voor inhoud’ / ‘Cookies’ / ‘Cookies automatisch blokkeren’.

Waarom we cookies gebruiken
BESTSELLER maakt gebruik van cookies om je een betere website-ervaring te kunnen bieden en om de keuzes die je maakt te onthouden, zoals bijvoorbeeld je landkeuze. We gebruiken ook cookies om de inhoud en functies op onze website continu te kunnen verbeteren. Bovendien gebruiken we cookies om onze marketing zodanig te verbeteren dat het relevant voor je is. Tenslotte worden cookies gebruikt om statistieken over het gebruik van onze website te genereren.

Gegevens van cookies kunnen worden gebruikt door externe reclamebureaus en netwerken waar wij mee samenwerken. Met deze gegevens kunnen we onze eigen producten en diensten of die van derden adverteren op websites of online diensten van derden. Dit wordt gepersonaliseerd adverteren genoemd. Mocht je dit soort reclame liever niet willen, verwijder dan je cookies.

Cookies van derden
Wij plaatsen zelf first-party cookies als je onze website bezoekt. Third-party cookies zijn cookies van derden die door andere websites worden aangemaakt.

BESTSELLER maakt gebruik van third-party cookies. Een third-party cookie is een cookie die wordt geïnstalleerd door een andere website dan BESTSELLER. Dit omvat websites die de inhoud voor onze site leveren, leveranciers van sommige functies op onze website of programma’s die we voor onze analyses gebruiken.

Klik HIER voor een volledige lijst van onze third-party cookies

BESTSELLER laat soms content van YouTube zien. YouTube kan daarom cookies plaatsen, inclusief third-party cookies. Hierop heeft BESTSELLER geen invloed. De identiteit of het doel van deze cookies is niet bekend bij BESTSELLER. Wil je meer informatie over de cookies die door YouTube gebruikt worden? Lees dan hun volledige cookiebeleid HIER.

Als je een link van een derde op een BESTSELLER-website volgt, wees je er dan van bewust dat nieuwe cookies kunnen worden aangemaakt waarop BESTSELLER geen invloed heeft. In dit geval dien je het cookiebeleid van de betreffende website zelf te bekijken.

Sociale Media

Als je ons volgt of online interactie met ons hebt via sociale media platforms van derden, zoals bijvoorbeeld Instagram, Facebook of Pinterest, dan is de informatie die je verstrekt gebonden aan het privacybeleid van deze derden én aan het hier omschreven privacybeleid.

Hoe lang we je gegevens bewaren

We bewaren je persoonlijke gegevens zolang als het nodig is voor het verrichten van het doel waarvoor deze verzameld zijn, of om te voldoen aan regelgevende eisen zoals boekhoudkundige voorschriften in de landen waarin we actief zijn. Indien dit niet langer nodig is, dan worden de gegevens automatisch verwijderd.

Je kunt altijd je gegevens aanpassen door in te loggen op je klantaccount.

Ook kun je een verzoek indienen om specifieke persoonlijke informatie of al je persoonlijke gegevens in te zien. Wij zullen altijd aan dit verzoek gevolg geven, tenzij we verplicht zijn om deze informatie door wettelijke redenen te bewaren of om een rechtsvordering vast te stellen, uit te oefenen of te verdedigen.

Je rechten

Als consument in de EU vallen je rechten van persoonlijke gegevens onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit betekent dat je rechten als betrokkene hetzelfde zijn in alle EU-landen.

Als je van deze rechten gebruik wilt maken, stuur dan online een privacy-aanvraag via het formulier HIER.

Hieronder kun je meer over je verschillende rechten lezen:

Toegangsrecht
Een van de belangrijkste rechten is dat je recht hebt op inzage van je persoonsgegevens die door ons zijn opgeslagen. In dit geval zullen wij je voorzien van een kopie van je persoonlijke gegevens.

Recht om vergeten te worden
Een ander belangrijk recht in je relatie met ons is dat je recht hebt om vergeten te worden. Dit houdt in dat je een verzoek kunt indienen om alle gegevens die wij van je bezitten te verwijderen. Het kan zijn dat we niet alle gegevens kunnen verwijderen omdat we verplicht zijn om bepaalde gegevens op te slaan om te voldoen aan wettelijke eisen.

Recht om bezwaar te maken
Onder bepaalde omstandigheden kun je bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonlijke gegevens. Je kunt bijvoorbeeld bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonlijke gegevens voor direct marketingdoeleinden, waaronder profilering.

Recht op correctie
Mocht je van mening zijn dat de gegevens die wij van je bezitten onjuist of onvolledig zijn, laat het ons dan weten, dan zullen we ervoor zorgen dat je gegevens alsnog worden bijgewerkt.

Recht op beperking
In combinatie met bepaalde andere rechten kun je ook een verzoek indienen dat we het gebruik van je persoonlijke gegevens beperken. Dit kan bijvoorbeeld in plaats van een volledige verwijdering of wanneer we je bezwaar in behandeling nemen.

Recht op dataportabiliteit
Je kunt een verzoek indienen om de persoonlijke gegevens die je eerder aan ons hebt geleverd door ons te ontvangen. Hierbij sturen we je de gegevens in een gestructureerde layout en een algemeen gebruikt bestandstype. Deze gegevens kunnen rechtstreeks naar een specifieke ontvanger worden gestuurd.

Klachten
Heb je een klacht over de manier waarop wij je persoonlijke gegevens verwerken? Neem dan contact op met onze customer service. Je kunt ook een klacht indienen bij de lokale toezichthoudende autoriteit op het gebied van gegevensbescherming.