Ons Cookiebeleid

Dit cookiebeleid is van toepassing op de cookies van BESTSELLER.com en de merkspecifieke websites binnen de BESTSELLER-groep, zoals bijvoorbeeld veromoda.com of jackjones.com.

Als je bent doorverwezen naar dit cookiebeleid vanaf de website van een van onze merken, dan is dat omdat dit merk onderdeel is van de BESTSELLER-groep en daarom ook onder dit cookiebeleid valt.

Bij je eerste bezoek aan een van onze websites ontvang je een notificatie. In deze notificatie leggen we kort uit op welke manier we gebruik maken van (third-party) cookies.

Door onze website te gebruiken ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid, tenzij je cookies hebt uitgeschakeld in je browser. Hieronder staat meer informatie over de cookies die we gebruiken en hoe je cookies kunt uitschakelen of verwijderen.

De cookies die wij gebruiken kunnen persoonlijke gegevens bevatten. Lees in ons Privacybeleid hoe wij persoonlijke gegevens verwerken.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein bestand dat op je computer, smartphone of andere apparaten kan worden opgeslagen. Dit bestand zorgt ervoor dat je computer of IP-adres wordt herkend, en bevat informatie over de pagina’s die je bezoekt en bepaalde gegevens die je invoert op onze websites.

We maken ook gebruik van third-party cookies. Third-party cookies zijn cookies van derden die door andere websites worden aangemaakt. Dit omvat websites die bepaalde inhoud van onze sites behandelen, ontwikkelaars van functies op onze website of programma’s die we voor onze data-analyses gebruiken.

Klik HIER voor een volledige lijst van onze third-party cookies.

Waarom we cookies gebruiken

We maken gebruik van cookies om je een betere shopervaring te kunnen bieden door keuzes die je maakt te onthouden, zoals bijvoorbeeld je landkeuze. We gebruiken ook cookies om de inhoud en functies op onze website continu te kunnen verbeteren en om onze marketing relevant voor je te houden. Tenslotte worden cookies gebruikt om statistieken over het gebruik van onze website te genereren.

Onze cookies kunnen over het algemeen in de volgende drie categorieën worden onderverdeeld: (1) functionele cookies, (2) analytische cookies en (3) marketingcookies.

(1) Functionele cookies

Functionele cookies laten de site beter voor je werken. We gebruiken deze cookies om informatie over je bezoek aan de website tijdelijk op te slaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opslaan van items die je aan je winkelmand hebt toegevoegd of het onthouden wat je in een formulier hebt ingevuld.

(2) Analytische cookies

Met analytische cookies kunnen we de prestaties van onze websites meten; van het herkennen en tellen van bezoekers tot welke items door onze bezoekers worden bekeken en waarin ze zijn geïnteresseerd. Dit helpt ons de diensten en producten die wij onze klanten aanbieden te verbeteren en ontwikkelen.

Met deze cookies kunnen we ook informatie over je computer verzamelen, zoals bijvoorbeeld je schermresolutie, je browser en informatie over je internetverbinding, zoals je IP-adres.

Met behulp van analytische cookies registreren we ook via welke website onze bezoekers op onze websites zijn gekomen en kijken we naar het browsegedrag van onze bezoekers. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wanneer en hoe lang onze site is bezocht, welke functies zijn gebruikt en welke items zijn bekeken. Al deze gegevens worden alleen als samengevoegde gegevens geanalyseerd, wat inhoudt dat het niet rechtstreeks met jou in verband kan worden gebracht.

(3) Marketingcookies

Op onze websites zul je aanbevelingen en acties zien. Mogelijk laten we ook advertenties zien op andere websites en social media platforms. Om deze aanbevelingen, acties en advertenties relevant voor je te houden, maken we gebruik van marketingcookies.

De marketingcookies die wij gebruiken, verzamelen onder andere informatie over je browsegedrag, zoals bijvoorbeeld welke items je interesse hebben gewerkt op onze websites en op andere websites. Deze cookies bevatten ook informatie over advertenties die je al hebt gezien, hoe vaak je ze hebt gezien, of je erop hebt geklikt en of je een bestelling hebt geplaatst nadat je erop hebt geklikt.

We gebruiken deze informatie om de marketing die je te zien krijgt te personaliseren.

Links naar andere websites

Als je een link van een derde op onze websites volgt, wees je er dan van bewust dat er cookies kunnen worden gebruikt op de websites van deze derden. In dit geval dien je het cookiebeleid van de betreffende website zelf door te nemen.

Cookies verwijderen en voorkomen

Cookies worden niet in onze systemen opgeslagen, maar op je eigen apparaat. Daarom kunnen wij cookies die zijn aangemaakt tijdens je bezoek aan een van onze websites niet opvragen of verwijderen. Wel kun je zelf alle cookies die op je computer zijn aangemaakt verwijderen en voorkomen dat nieuwe cookies worden aangemaakt. Klik op de onderstaande links om erachter te komen hoe je dit kunt doen met jouw browser.

Hou er rekening mee dat als je ervoor kiest om cookies uit te schakelen, dit ten koste kan gaan van je shopervaring. Het kan namelijk betekenen dat bepaalde websitefuncties niet meer werken omdat ze cookies nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

Internet Explorer

Zo verwijder je bestaande cookies:

Klik rechts op 'Extra’ in de menubalk / 'Internetopties' / 'Algemeen' / 'Verwijderen' / selecteer vervolgens 'Websitegegevens van favorieten behouden' en 'Cookies' / 'Verwijderen' / 'OK'.

Zo voorkom je dat cookies worden opgeslagen:

Klik rechts op 'Extra’ in de menubalk / 'Internetopties' / 'Privacy' / selecteer vervolgens 'Geen InPrivate-filtergegevens verzamelen' / 'OK'.

Mozilla Firefox

Zo verwijder je bestaande cookies:

Klik op ‘Extra’ in de menubalk / ‘Opties’ / ‘Privacy’ / ‘Individuele cookies verwijderen’ / ‘Alle cookies verwijderen’.

Zo voorkom je dat cookies worden opgeslagen:

Klik in de menubalk op ‘Extra’ / ‘Opties’ / ‘Privacy’ / en kies voor ‘Bescherm tegen volgen door websites’.

Google Chrome

Zo verwijder je bestaande cookies:

Klik op het menusymbool rechtsbovenin de menubalk / ‘Extra’ / ‘Browsergegevens verwijderen’/ en kies voor ‘Cache leegmaken’ en ‘Verwijder alle cookies en websitegegevens’ / ‘Browsergegevens verwijderen’.

Zo voorkom je dat cookies worden opgeslagen:

Klik op het menusymbool rechtsbovenin de menubalk / ‘Instellingen’ / ‘Geavanceerde instellingen tonen’ / ‘Privacy’ / ‘Instellingen voor inhoud’ / ‘Cookies’ / ‘Cookies automatisch blokkeren’.