Personvern

Disse personvernreglene gjelder behandling av personopplysninger som vi samler inn eller du sender inn når du besøker bestseller.com, et merkespesifikt nettsted i BESTSELLER-gruppen som veromoda.com eller jackjones.com, og når du bruker en av våre apper.

Hvis du har blitt omdirigert til disse personvernreglene fra et merkespesifikt nettsted, er det fordi dette merket også er dekket av denne personvernpolitikken som medlem av BESTSELLER-gruppen.

BESTSELLER Handels B.V. (Vijzelstraat 68-78, 1017HL Amsterdam, Nederland) er behandlingsansvarlig for personopplysningene som omfattes av disse personvernreglene.

Oversikt

1. Vår personvernerklæring

2. Innsamling & bruk av dine personopplysninger

3. Deling av dine personopplysninger

4. Behandling av personopplysninger utenfor EU

5. Hvor lenge lagrer vi dine personopplysninger?

6. Dine rettigheter

1. VÅR PERSONVERNERKLÆRING

I BESTSELLER ser vi det som vårt oppdrag å gi deg en fantastisk moteopplevelse helt fra det øyeblikket du begynner å browse våre mange styles fra ulike merker, til det tidspunktet hvor du faktisk mottar bestillingen din. Som en del av din handelsopplevelse hos oss vil vi forsikre deg om at vi beskytter og respekterer personvernet ditt og håndterer alle dine personlige opplysninger med omhu.

Vi overholder følgende prinsipper ved behandling av dine personopplysninger.

1. Vi samler inn og lagrer opplysninger med følgende hovedformål:

• Pakking og levering av bestillingen din
  • Kundeservice
  • Forbedring av din brukeropplevelse
  • Markedsføring
  • Svindelforebygging
  • Lovmessige krav

2. Vi samler kun inn opplysninger vi trenger for de nevnte formålene

3. Vi sletter dine personlige opplysninger når vi ikke lenger trenger dem

4. Vi selger ikke opplysningene dine

5. Vi oppbevarer opplysningene dine trygt

Nedenfor kan du lese mer om hvordan og hvorfor vi samler inn og lagrer dine personopplysninger – og hvem vi deler den med.

Du kan også lese om hvordan du kan utøve din rett til personvern, f.eks. ved å be om innsyn i dine opplysninger.

2. INNSAMLING OG BRUK AV DINE PERSONOPPLYSNINGER

Fullføring av din bestilling

For å behandle din bestilling trenger vi litt informasjon om deg. Når du bestiller noe fra oss, oppgir du navn, adresse, e-post, telefonnummer, betalingsdetaljer og selvfølgelig hvilke produkter du ønsker å bestille. Vi bruker denne informasjonen til å fullføre bestillingen inkludert utsendelse av en ordrebekreftelse, pakking og levering av bestillingen din.

Kundeservice

Når du kontakter vår kundeservice via e-post, chat eller telefon etc., registrerer vi personopplysningene du gir oss. Vår kundeservice har tilgang til all informasjon om bestillingen din, slik at vi kan hjelpe deg på best mulig måte, enten du har spørsmål om statusen på bestillingen din eller ønsker å returnere en vare. Vårt kundeserviceteam kan også se all tidligere korrespondanse med deg, da dette kan hjelpe oss å gi deg bedre service.

Hvis du bruker “Varsle meg”-tjenesten, vil vi bruke e-poste din, i samsvar med forespørselen din, til å varsle deg når en bestemt vare er tilbake på lager.

Forbedring av din brukeropplevelse

Vi arbeider kontinuerlig for å gi deg den aller beste bruker- og handelsopplevelsen på våre nettsider. Vi gjør dette på ulike måter, men en viktig del av arbeidet er å spore nettleseradministrasjonen på våre nettsider for at vi skal kunne forbedre brukervennligheten, oppsettet og den generelle opplevelsen av nettsidene våre. Dette gjør vi ved hjelp av informasjonskapsler. Du kan lese mer om informasjonskapsler HER. Vi bruker også nettleserdataene for å anbefale deg produkter som vi tror du vil like.

Markedsføring

For at vi skal kunne gi deg de aller beste motetipsene og de mest relevante nyhetene og markedsføringen tilgjengelig bruker vi visse personopplysninger for å skille deg fra alle andre. Dette skjer hvis du har registrert deg hos en av våre kundeklubber, hvis du bruker våre apper og gjennom informasjonskapsler når du bruker våre nettsider.

Du kan alltid motsette deg behandlingen av dine personopplysninger for direkte markedsføringsformål ved å bruke vårt forespørselsskjema, som du finner HER.

I                     Kundeklubber

Hvis du har registrert deg hos en av våre kundeklubber, bruker vi informasjon om deg til å sende deg nyhetsbrev med tilbud, informasjon om nye styles, moteguider etc., basert på dine preferanser. Du kan lese mer om kundeklubbene i vilkårene og de spesifikke personvernreglene, som du finner HER.

II                   Vår app

I appen vår kan du velge å motta varsler fra oss angående kampanjer. Hvis du har aktivert stedstjenester, kan vi bruke denne informasjonen til å sende deg push-varsler når du er i nærheten av en av våre butikker.

Vi registrerer denne informasjonen om deg gjennom appen.

Du kan når som helst deaktivere varslene og stedstjenester i innstillingene på mobilen din.

III                  Informasjonskapselbasert markedsføring

For å kunne gi deg relevant reklame som i størst mulig grad samsvarer med dine interesser, bruker vi markedsføring-informasjonskapsler.

Markedsføring-informasjonskapslene vi bruker samler blant annet inn informasjon om din nettleseradferd. Vi bruker denne informasjonen til å tilpasse anbefalingene og kampanjene på våre nettsider og vise deg relevant reklame på andre nettsteder og sosiale medier.

Du kan lese mer om vår bruk av informasjonskapsler HER.

Min Konto

Hvis du velger å opprette en personlig kundekonto (Min Konto), må du oppgi navn og e-postadresse. Du kan også velge å gi oss telefonnummer og adresse.

Min Konto gir deg en oversikt over din handlekurv og ordrehistorikk.

Du kan oppdatere eller slette din konto når som helst ved å logge inn.

Svindelforebygging

Vi bruker personopplysningene du har oppgitt når du gjør en bestilling for å avdekke og forhindre svindel.

Lovmessige krav

Vi bruker og lagrer dine personopplysninger for å overholde lovmessige krav, f.eks. bokføringsregler.

Rettslig grunnlag for innsamling og bruk av dine personopplysninger

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger på følgende rettslig grunnlag:

1. Utføring av en kontrakt

• Fullføring av din bestilling

2. Våre legitime interesse

• Kundeservice
  • Forbedring av din brukeropplevelse
  • Svindelforebygging

3. Ditt samtykke

• Kundeklubber
  • Min Konto
  • Markedsføring gjennom push-meldinger i apper
  • Informasjonskapselbasert markedsføring

4. Våre juridiske forpliktelser

• Lovmessige krav

3. DELING AV PERSONOPPLYSNINGER

For å kunne tilby våre tjenester deler vi personopplysninger med våre partnere. For eksempel når du fullfører en bestilling, håndteres betalingen av våre betalingsløsningspartnere, og bestillingen din sendes til vår lagerpartner. Når bestillingen din er pakket og klar for levering, deler vi ditt navn, adresse, e-post og telefon med våre transportpartnere for å fullføre leveransen.

Våre partnere vil enten behandle personopplysninger på vegne av oss og i henhold til våre instruksjoner (f.eks. tekniske tjenesteleverandører, hosting-tjenester og sosiale medier) eller gi en individuell tjeneste som de behandler personopplysninger i forbindelse med (f.eks. transportørens levering av en pakke, betalingsløsningsleverandører og tilknyttede markedsføringsnettverk).

Alle våre partnere er forpliktet til å holde opplysningene dine trygge.

For kundeklubbmedlemmer deler vi informasjon om dine bestillinger og andre aktiviteter i våre nettbutikker, som din online handlekurv og din ønskeliste i kundeklubben.

Hvis vi er pålagt ved lov, en rettsavgjørelse eller en avgjørelse fra en annen myndighet, vil vi dele personopplysninger med den relevante myndigheten eller tredjepart. Vi rapporterer også svindel til de relevante politimyndigheter.

4. BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER UTENFOR EU

Noen av våre partnere håndterer dine personopplysninger utenfor EU. I slike tilfeller vil vi alltid sørge for at personopplysningene dine dekkes av et tilstrekkelig nivå av personvern:

• Google, USA (dataoverføringen er beskyttet av Googles sertifisering i henhold til EU-US Privacy Shield)
  • Salesforce, USA (dataoverføringen er beskyttet av Salesforce’ sertifisering i henhold til EU-US Privacy Shield og EU-kommisjonens standard kontraktbestemmelser)
  • Facebook, USA (dataoverføringen er beskyttet av Facebooks sertifisering under EU-US Privacy Shield)
  • Zendesk, USA (dataoverføringen er beskyttet av EU-kommisjonens standard kontraktbestemmelser)

5. HVOR LENGE LAGRER VI DINE PERSONOPPLYSNINGER

Vi lagrer bare dine personopplysninger så lenge det er nødvendig, for å oppfylle formålet de ble samlet inn for eller overholde regelverkskravene, f.eks. bokføringsregler i landene vi opererer i. Når dette ikke lenger er tilfelle, blir informasjonen automatisk slettet.

Du kan også be oss om å slette personopplysninger. Vi vil overholde forespørselen med mindre vi er forpliktet til å lagre informasjonen av lovmessige årsaker eller med mindre informasjonen er relevant på grunn av en ventende rettssak/tvist.

6. DINE RETTIGHETER

Når vi samler inn og bruker dine personopplysninger får du en rekke rettigheter til personvern. Hvis du ønsker å utøve noen av dine rettigheter, ber vi deg sende inn vårt nettskjema som er tilgjengelig HER.

Nedenfor kan du lese mer om de ulike rettighetene dine:

Rett til innsyn

En av de viktigste rettighetene du har, er retten til å be om innsyn i de opplysningene vi har registrert på deg. Hvis du ber om innsyn, vil vi gi deg en kopi av dine personopplysninger.

Rett til sletting

En annen viktig rettighet du har i relasjonen til oss er retten til å bli glemt, hvilket betyr at du kan sende en forespørsel og be om at vi sletter de opplysningene vi har registrert på deg. Vi kan ikke nødvendigvis slette alle opplysningene, ettersom vi er pålagt å fortsette å lagre visse data for å kunne overholde de juridiske kravene.

Retten til å protestere

Du har rett til å motsette deg behandling av dine personopplysninger av enkelte årsaker. Du kan for eksempel motsette seg behandlingen av dine persondata for direkte markedsføring, inkludert profilering.

Rett til retting

Hvis du mener at opplysningene vi har registrert på deg er unøyaktige eller ufullstendige, så gi oss beskjed, og vi vil sørge for å oppdatere informasjonen din.

Rett til begrensning

I kombinasjon med noen av dine andre rettigheter kan du også be om at vi begrenser bruk av dine personopplysninger, f.eks. i stedet for full sletting eller under vår vurdering av dine innsigelser.

Rett til dataportabilitet

Du kan sende en forespørsel og be oss om å gi deg de personopplysningene du har gitt oss i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format og å overføre opplysningene direkte til en bestemt mottaker.

Klager

Hvis du ønsker å sende inn en klage for hvordan vi håndterer dine personopplysninger, kan du alltid kontakte kundeserviceteamet. Du kan også sende inn en klage til din lokale data tilsynsmyndighet.