Personvern

VÅR PERSONVERNERKLÆRING

I BESTSELLER ser vi det som vårt oppdrag å gi deg en fantastisk moteopplevelse helt fra det øyeblikket du begynner browse gjennom våre mangfoldige varer og plagg, til det tidspunktet hvor du faktisk mottar bestillingen din. Som en del av din handelsopplevelse hos oss vil vi forsikre deg om at vi beskytter og respekterer personvernet ditt og håndterer alle dine personlige opplysninger med omhu.

Vi overholder følgende prinsipper ved behandling av dine personopplysninger.

1. 1. Vi samler inn og lagrer opplysninger med følgende hovedformål:
    a. Pakking og levering av bestillingen din
    b. Kundeservice
    c. Forbedring av din brukeropplevelse
    d. Markedsføring
    e. Lovmessige krav
  2. 2. Vi samler kun inn opplysninger vi trenger for de nevnte formålene
  3. 3. Vi sletter dine personlige opplysninger når vi ikke lenger trenger dem
  4. 4. Vi selger ikke opplysningene dine
  5. 5. Vi oppbevarer opplysningene dine trygt

Nedenfor kan du lese mer om hvordan og hvorfor vi samler og lagrer dine personlige data – og hva vi gjør med den.

Du kan også lese om hvordan du kan utøve dine rettigheter som datasubjekt hos oss, f.eks. be om tilgang til dine opplysninger. Bestseller Handels B.V., Vijzelstraat 68-78, 1017HL Amsterdam,

Nederland, er dataansvarlig for personopplysningene som omfattes av denne personvernerklæringen.

INNSAMLING & BRUK AV DINE PERSONOPPLYSNINGER

Fullføring av din bestilling

For å behandle din bestilling trenger vi noen viktige opplysninger fra deg. Når du bestiller noe fra oss, oppgir du navn, adresse, e-post, telefonnummer, betalingsdetaljer og selvfølgelig hvilke produkter du har bestilt.

Når du fullfører en bestilling, håndteres betalingen av våre betalingsløsningspartnere, og bestillingen din sendes til vår lagerpartner. Når bestillingen din er pakket og klar for levering, deler vi ditt navn, adresse, e-post og telefon med våre transportpartnere for å fullføre leveransen.

Vår lagerpartner, betalingsløsningspartnere og transportpartnere er forpliktet til å oppbevare opplysningene dine trygt.

Kundeservice

Hvis du kontakter vår kundeservice, registrerer vi personopplysningene du gir oss. Vår kundeservice har tilgang til all informasjon om bestillingen din, slik at vi kan hjelpe deg på best mulig måte, enten du har spørsmål om statusen på bestillingen din eller ønsker å returnere en vare. Vårt kundeserviceteam kan også se all tidligere korrespondanse med deg, da dette kan hjelpe oss å gi deg bedre service.

Forbedring av din brukeropplevelse

Vi arbeider kontinuerlig for å gi deg den aller beste bruker- og handelsopplevelsen på våre nettsider. Dette gjør vi på ulike vis, men en viktig del av det er å kunne spore dine søk på nettstedet vårt. Dette gjør vi ved hjelp av informasjonskapsler. Du kan lese mer om informasjonskapsler her. Vi bruker også nettleseradferden din for å finne ut om vi trenger å kjøpe mer eller mindre lagervarer av bestemte produkter. Til slutt bruker vi nettleserdataene og bestillingene dine til å anbefale deg produkter som vi tror du vil like.

Markedsføring

Vi bruker også dine personopplysninger for å skape mer relevant markedsføring for deg. Vi deler generelt markedsføring inn i to typer: Kundeklubb-kommunikasjon som du har registrert deg for, push-meldinger i appene våre og markedsføring som er basert på at du har akseptert våre informasjonskapsler.

Du kan alltid motsette deg behandlingen av dine personopplysninger for direkte markedsføringsformål ved å bruke vårt forespørselsskjema, som du finner HER.

Kundeklubber

BESTSELLER.com og de andre merkene våre har sine egne kundeklubber. Gjennom kundeklubbene vil du motta nyhetsbrev og noen ganger SMS-tekster med tilbud, nye styles, guider og mer. Du kan lese disse vilkårene og betingelsene og melde deg inn her.

Vår app
I appen vår kan du velge å motta varsler fra oss angående kampanjer. Hvis du har aktivert stedstjenester, kan vi bruke disse dataene til å sende deg push-varsler når du er i nærheten av en butikk.

Vi registrerer denne informasjonen om deg via appen.
Du kan deaktivere varslene og stedstjenester. Dette gjør du i innstillingene på mobiltelefonen din.

For Android:

• Finn Sted-alternativet.
  • Scroll nedover innstillinger og kryss av for "Sted".
  • Dette alternativet åpnes i et nytt skjermbilde.
  • For nyere Android-versjoner, finner du "Steder" oppført under "Mer"-fanen øverst i høyre hjørne under Innstillinger.

For iOS:

• Åpne Innstillinger-appen.
  • Klikk på Personvern.
  • Klikk på Stedstjenester-panelet.
  • Klikk på Stedstjenester-bryteren slik at den er Hvit / AV.

Min konto

Hvis du velger å opprette en personlig kundekonto, må du gi oss navn og e-postadresse. Du kan også velge å gi oss telefonnummer og adresse.

I kontoen din kan du se din handlekurv og din bestillingshistorie. Denne informasjonen kan deles med et annet BESTSELLER-selskap, f.eks. BESTSELLER A/S eller VILA A/S, hvis du har meldt deg inn i en BESTSELLER kundeklubb for å motta markedsføring.

Lovmessige krav

I tillegg til ovennevnte behandling av dine personopplysninger, bruker og lagrer vi dine personlige data for å overholde regelverkskrav, f.eks. bokføringsregler.

Rettslig grunnlag for innsamling og bruk av dine personopplysninger

Vi samler inn og bruker dine personopplysninger på følgende juridiske grunnlag:

1. 1. Utføring av en kontrakt
    - Fullføring av din bestilling
  2. 2. Våre legitime interesse
    - Kundeservice
    - Forbedring av din brukeropplevelse
  3. 3. Ditt samtykke
    - Kundeklubber
    - Min konto
    - Markedsføring gjennom push-meldinger i appene våre
    - Informasjonskapsel-basert markedsføring
  4. 4. Våre juridiske forpliktelser
    - Lovmessige krav

Behandling av data utenfor EU

For disse partnerne kan opplysningene dine håndteres eller lagres utenfor EU:

• Google, USA (dataoverføringen er beskyttet av sertifisering i henhold til EU-US Privacy Shield Framework)
  • Salesforce, USA (dataoverføringen er ivaretatt ved sertifisering i henhold til EU-US Privacy Shield Framework og EU-kommisjonens standard kontraktbestemmelser)

INNSAMLING AV DINE PERSONOPPLYSNINGER - INFORMASJONSKAPSLER

Informasjonskapsler

Hva er informasjonskapsler?
En cookie eller informasjonskapsel er en liten tekstfil som er koblet til datamaskinens harddisk, smarttelefon eller annet IT-utstyr. Det gjør det mulig å gjenkjenne din datamaskin/IP-adresse og at informasjon kan samles om sidene du besøker og funksjoner du implementerer.

Første gang du besøker nettsiden vår, vil du se et banner øverst på siden med en erklæring om at vi bruker informasjonskapsler. Dersom du ikke ønsker at vi skal bruke informasjonskapsler i det hele tatt, må du deaktivere informasjonskapsler i nettleseren din. Du bør imidlertid være oppmerksom på at hvis du gjør det, kan det være tjenester og funksjoner du ikke kan bruke fordi de krever informasjonskapsler for å huske valgene du gjør.

Siden informasjonskapsler ikke lagres i våre systemer, kan vi ikke hente eller slette informasjonskapsler du har opprettet ved å besøke en eller flere av våre nettsteder. Du kan imidlertid selv slette alle informasjonskapsler som er lagt inn på datamaskinen din av BESTSELLER, og unngå nye.

Slik sletter eller unngår du informasjonskapsler
Du bør være obs på at hvis du velger å deaktivere lagring av informasjonskapsler i nettleseren din, får vi ikke gitt deg den beste brukeropplevelsen av nettstedet vårt.

Internet Explorer
Slik fjerner du eksisterende informasjonskapsler:

• Klikk på "Verktøy" i kommandolinjen øverst til høyre / "Alternativer for Internett" / "Generelt" / "Slett" / kryss deretter av for "Bevar data for webområder/nettsteder i Favoritter" og "Informasjonskapsler" / "Slett" / "OK".

Slik unngår du at informasjonskapsler lagres i fremtiden:

• Klikk på "Verktøy" i kommandolinjen øverst til høyre / "Alternativer for Internett" / "Personvern" / under "InPrivate", kryss av for "Ikke samle inn filtreringsdata for InPrivate" / "OK".

Mozilla Firefox
Slik fjerner du eksisterende informasjonskapsler:

• Klikk på verktøy i menylinjen / "Alternativer" / "Personvern" / "Fjern individuelle informasjonskapsler" / "Fjern alle informasjonskapsler".

Slik unngår du at informasjonskapsler lagres i fremtiden:

• Klikk på "Verktøy" i menylinjen / "Alternativer" / "Personvern" og kryss av for "Fortell nettsted at jeg ikke ønsker å spores".

Google Chrome
Slik fjerner du eksisterende informasjonskapsler:

• Klikk på verktøyikonet øverst i menylinjen / "Verktøy" / "Slett nettlesingsdata" / og kryss av for "Tøm hurtigbuffer" og “Slett informasjonskapsler og andre nettstedsdata" / "Tøm nettlesingsdata".

Slik unngår du at informasjonskapsler lagres i fremtiden:

• Klikk på "Chrome-meny"-ikonet i nettleserens verktøylinje / "Innstillinger" / "Avansert" / "Personvern" / "Innstillinger for innhold" / "Informasjonskapsler" "Blokker informasjonskapsler som standard".

Hvorfor vi bruker informasjonskapsler
BESTSELLER bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre opplevelse som bruker av nettsiden vår og for å huske valgene du gjør når du bruker nettsiden vår, for eksempel valg av land. Vi bruker dem også for å kunne gjøre en pågående forbedring av innholdet og funksjonene du finner på nettsiden. Videre brukes informasjonskapslene til å målrette markedsføringen vår slik at den passer dine krav, samt for å lage statistikk angående bruk av nettsiden.

Informasjon fra informasjonskapsler kan også brukes av våre tredjeparts reklamebyråer og nettverk, slik at vi kan annonsere våre produkter eller tjenester fra tredjepart når du besøker tredjeparts nettsider og nett-tjenester. Dette kalles annonsemålretting eller tilpasset annonsering. Hvis du vil unngå denne typen annonsering, kan du slette informasjonskapslene dine.

Informasjonskapsler fra tredjeparter
Vi lager førstehånds informasjonskapsler når du besøker vår nettside. Informasjonskapsler fra en tredjepart opprettes av andre nettsider.

BESTSELLER kan benytte informasjonskapsler fra tredjeparter. En informasjonskapsel fra en tredjepart er installert av noen andre enn BESTSELLER, som andre nettsider som leverer innhold til vår nettside, leverandører av noen av våre funksjoner på nettsiden eller analyseringsprogrammer.

Klikk her for å se en komplett liste over informasjonskapslene fra tredjeparter.

BESTSELLER vil fra tid til annen vise innhold fra YouTube. YouTube kan derfor plassere informasjonskapsler, inkludert tredjeparts informasjonskapsler, som BESTSELLER ikke har noen innflytelse over. BESTSELLER har ingen kjennskap til identiteten eller hensikten med slike informasjonskapsler. Hvis du vil vite mer om hvilke informasjonskapsler som brukes av YouTube, kan du se deres retningslinjer for informasjonskapsler HER.

Hvis du bruker en link fra BESTSELLERs nettsteder til en tredjeparts nettside, bør du være oppmerksom på at nye informasjonskapsler som BESTSELLER ikke har noen innflytelse over kan benyttes. I dette tilfellet bør du undersøke nettsidens retningslinjer for informasjonskapsler selv.

Sosiale medier

Hvis du følger oss eller samhandler med oss på noen av våre sider på en tredjeparts plattform for sosiale medier, for eksempel Instagram, Facebook eller Pinterest, vil informasjonen du oppgir være underlagt tredjepartens retningslinjer for personvern, samt disse retningslinjene for personvern.

Tidsrom for lagring av personopplysninger

Vi lagrer bare dine personopplysninger så lenge det er nødvendig, for å oppfylle formålet de ble samlet inn for eller overholde regelverkskravene, f.eks. bokføringsregler, i landene vi opererer i.

Når dette ikke lenger er tilfelle, blir informasjonen automatisk slettet.

Når du er logget inn på din personlige kundekonto, kan du alltid redigere informasjonen din.
Du kan også sende inn en forespørsel der du ber oss om å slette spesifikk informasjon eller all personlig informasjon vi har om deg. Vi vil overholde forespørselen med mindre vi er forpliktet til å lagre informasjonen av lovmessige årsaker eller for å etablere, utøve eller forsvare en rettslig påstand.

Dine rettigheter

Som forbruker i EU er dine personopplysninger omfattet av EUs forordning for personvern (GDPR). Dette betyr at dine rettigheter som den registrerte er de samme i alle EU-land.
Hvis du ønsker å utøve noen av dine rettigheter, bes du sende inn et forespørselsskjema for personvern på nett tilgjengelig her.

Nedenfor kan du lese mer om de ulike rettighetene dine:

Retten til innsyn
En av de viktigste rettighetene du har, er retten til å be om tilgang til de opplysningene vi har registrert på deg. I dette tilfellet vil vi gi deg en kopi av dine personopplysninger.

Retten til å bli glemt
En annen viktig rettighet du har i relasjonen til oss er retten til å bli glemt, hvilket betyr at du kan sende en forespørsel og be om at vi sletter de opplysningene vi har registrert på deg. Vi sletter ikke nødvendigvis alle opplysningene ettersom vi er pålagt å fortsette å lagre visse data for å kunne overholde de juridiske kravene.

Retten til innsigelse
Du har rett til å motsette deg behandling av dine personopplysninger av enkelte årsaker. Du kan for eksempel motsette seg behandlingen av dine persondata for direkte markedsføring, inkludert profilering.

Retten til korrigering
Hvis du mener at opplysningene vi har registrert på deg er unøyaktige eller ufullstendige, så gi oss beskjed, og vi vil sørge for å oppdatere informasjonen din.

Retten til begrensning
I kombinasjon med noen av dine andre rettigheter kan du også be om at vi begrenser bruk av dine personopplysninger, f.eks. i stedet for full sletting eller under vår vurdering av dine innsigelser.

Retten til dataportabilitet
Du kan sende en forespørsel og be oss om å gi deg de personopplysningene du har gitt oss i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format og å overføre opplysningene direkte til en bestemt mottaker.

Klager
Hvis du ønsker å sende inn en klage for hvordan vi håndterer dine personopplysninger, kan du alltid kontakte kundeserviceteamet. Du kan også sende inn en klage til din lokale data tilsynsmyndighet.