Regler for informasjonskapsler

Disse reglene for informasjonskapsler gjelder bruken av informasjonskapsler på bestseller.com og de merkespesifikke nettstedene i BESTSELLER-gruppen som veromoda.com eller jackjones.com.

Hvis du har blitt omdirigert til disse reglene for informasjonskapsler fra en merkespesifikk nettside, er det fordi det merket er en del av BESTSELLER-gruppen, og fordi nettstedet er dekket av disse reglene for informasjonskapsler.

Vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologier (for eksempel pikselkoder). Disse teknologiene er alle små datafiler som blir plassert på enheten din (datamaskin, telefon, nettbrett etc.). I disse retningslinjene og i våre personvernregler bruker vi kun termen "informasjonskapsel" for å beskrive dem alle.

Ved å surfe på nettsiden vår aksepterer du vår bruk av informasjonskapsler som beskrevet i disse retningslinjene, med mindre du har deaktivert informasjonskapsler i nettleseren din. Nedenfor kan du lese mer om informasjonskapslene vi bruker og finne veiledning om hvordan du deaktiverer og sletter informasjonskapsler.

Informasjonskapslene vi bruker kan samle inn personopplysninger. Les mer om hvordan vi behandler personopplysninger i våre Personvernregler.

Hva er informasjonskapsler?

En cookie eller informasjonskapsel er en liten datafil som er koblet til datamaskinens harddisk, smarttelefon eller annet IT-utstyr. Den gjør det mulig å gjenkjenne din enhet/IP-adresse og at informasjon kan samles om sidene du besøker, valgene du tar og funksjoner du implementerer.

Vi bruker våre egne informasjonskapsler samt informasjonskapsler fra tredjeparter. En informasjonskapsel fra en tredjepart er en informasjonskapsel som er installert av eksterne partnere, f.eks. Partnere som leverer innhold til våre nettsider, leverandører av enkelte funksjoner på nettsiden vår eller programmer vi bruker til analyse og markedsføring. Gjennom informasjonskapsler fra tredjeparter kan disse eksterne partnerne samle inn personopplysninger som din IP-adresse og informasjon om din nettleseradferd.

Klikk HER for å se en komplett liste over informasjonskapslene fra tredjeparter.

Hvorfor vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre opplevelse som bruker av nettsiden vår og for å huske valgene du gjør når du bruker nettsiden vår, for eksempel valg av land. Vi bruker også informasjonskapsler for å kunne gjøre en kontinuerlig forbedring av innholdet og funksjonene du finner på nettsiden. Videre brukes informasjonskapslene til å målrette markedsføringen vår slik at den passer dine interesser, samt for å lage statistikk angående bruk av våre nettsider.

Våre informasjonskapsler kan deles inn i tre hovedkategorier: (1) funksjonelle informasjonskapsler, (2) analytiske informasjonskapsler og (3) markedsførings-informasjonskapsler.

(1) Funksjonelle informasjonskapsler

Funksjonelle informasjonskapsler gjør at nettsiden fungerer bedre for deg. Vi bruker disse informasjonskapslene for midlertidig lagring av informasjon fra økten din (nettsidebesøk), f.eks. lagring av varer du har lagt til i kurven din eller et skjema du har fylt ut.

(2) Analytiske informasjonskapsler

Analytiske informasjonskapsler tillater oss å måle ytelsen til våre nettsider ved å gjenkjenne og telle antall besøkende for å se hvilke produkter våre besøkende ser på og er interessert i. Dette hjelper oss med å forbedre og utvikle tjenestene og produktene vi tilbyr våre kunder.

I den forbindelse kan vi samle inn informasjon om enheten din, f.eks. skjermoppløsningen og nettleseren din, og informasjon om din internettforbindelse, f.eks. din IP-adresse.

Gjennom disse analytiske informasjonskapslene registrerer vi også fra hvilken nettside våre besøkende kom til våre nettsider, og våre besøkendes surfing på nettsiden vår, f.eks. når og hvor lenge nettsidene våre ble besøkt, hvilke funksjoner som ble brukt og hvilke produkter som ble sett på. All denne informasjonen brukes kun på et aggregert nivå, noe som betyr at det ikke kan knyttes direkte til deg.

(3) Markedsføring-informasjonskapsler

På våre nettsider vil du se anbefalinger og kampanjer, og vi kan også ha annonsering på andre nettsteder og sosiale medier-nettverk. For å gjøre disse anbefalingene, kampanjene og annonsene relevante for deg bruker vi markedsføring-informasjonskapsler.

Markedsføring-informasjonskapslene vi bruker samler inn informasjon om din nettleseradferd, f.eks. hvilke produkter du har vist interesse for på våre nettsider og andre nettsider, samt din enhets-ID og geolocation basert på din IP-adresse. Vi bruker også informasjonskapsler for å spore reisen din til andre nettsteder for å kunne presentere deg for annonser på slike nettsteder.

Vi bruker den informasjonen til å tilpasse markedsføringsannonsene vi viser deg.

Linker til andre nettsider

Hvis du bruker en link fra våre nettsider til en tredjeparts nettside, bør du være oppmerksom på at informasjonskapsler også kan benyttes på disse nettsidene som ikke er dekket av disse reglene. Vi vil oppmuntre deg til å undersøke slike nettsiders retningslinjer for informasjonskapsler.

Slik sletter eller unngår du informasjonskapsler

Siden informasjonskapsler ikke lagres i våre systemer, men lokalt på enheten, kan vi ikke hente eller slette informasjonskapsler. Du kan imidlertid slette eksisterende informasjonskapsler på enheten din og deaktivere generell bruk av informasjonskapsler ved å følge veiledningen nedenfor.

Du bør være oppmerksom på at hvis du velger å deaktivere informasjonskapsler, kan vi ikke gi deg den beste mulige brukeropplevelsen på våre nettsteder, da det kan være tjenester og funksjoner du ikke kan benytte fordi de krever informasjonskapsler for å huske valgene du gjør.

Internet Explorer

Slik fjerner du eksisterende informasjonskapsler:

• Klikk på "Verktøy" i kommandolinjen øverst til høyre / "Alternativer for Internett" / "Generelt" / "Slett" / kryss deretter av for "Bevar data for webområder/nettsteder i Favoritter" og "Informasjonskapsler" / "Slett" / "OK".

Slik unngår du at informasjonskapsler lagres i fremtiden:

• Klikk på "Verktøy" i kommandolinjen øverst til høyre / "Alternativer for Internett" / "Personvern" / under "InPrivate", kryss av for "Ikke samle inn filtreringsdata for InPrivate" / "OK".

Mozilla Firefox

Slik fjerner du eksisterende informasjonskapsler:

• Klikk på verktøy i menylinjen / "Alternativer" / "Personvern" / "Fjern individuelle informasjonskapsler" / "Fjern alle informasjonskapsler".

Slik unngår du at informasjonskapsler lagres i fremtiden:

• Klikk på "Verktøy" i menylinjen / "Alternativer" / "Personvern" og kryss av for "Fortell nettsted at jeg ikke ønsker å spores".

Google Chrome

Slik fjerner du eksisterende informasjonskapsler:

• Klikk på verktøyikonet øverst i menylinjen / "Verktøy" / "Slett nettlesingsdata" / og kryss av for "Tøm hurtigbuffer" og “Slett informasjonskapsler og andre nettstedsdata" / "Tøm nettlesingsdata".

Slik unngår du at informasjonskapsler lagres i fremtiden:

• Klikk på "Chrome-meny"-ikonet i nettleserens verktøylinje / "Innstillinger" / "Avansert" / "Personvern" / "Innstillinger for innhold" / "Informasjonskapsler" "Blokker informasjonskapsler som standard".