Hur returnerar jag en beställning?

Returprocessen för online-beställningar är enkel:

Gör en retur via din lokala DHL Service Point, de finns på över 1,500 platser.

Öppet 7 dagar I veckan, från morgon till kväll.

Vi behandlar din retur inom cirka 14 arbetsdagar.

GRATIS

Gör en retur via ditt lokala Postnord postkontor, de finns på över 1,800 platser.

Öppet 7 dagar I veckan, från morgon till kväll.

Vi behandlar din retur inom cirka 14 arbetsdagar.

GRATIS

Return your JACK & JONES items to your local JACK & JONES store.

Du får en bekräftelse på din retur.

Tänk på att ta med ditt kvitto / retursedel så att butiken kan göra en återbetalning till dig via samma betalningsmetod som du använde när du köpte varorna. Det kan ta upp till 7 dagar (exklusive veckoslut och helgdagar) innan återbetalningen syns på ditt konto.

GRATIS

Return your VERO MODA items to your local VERO MODA store.

Du får en bekräftelse på din retur.

Tänk på att ta med ditt kvitto / retursedel så att butiken kan göra en återbetalning till dig via samma betalningsmetod som du använde när du köpte varorna. Det kan ta upp till 7 dagar (exklusive veckoslut och helgdagar) innan återbetalningen syns på ditt konto.

GRATIS

Return your J.LINDEBERG items to your local J.LINDEBERG store.

Du får en bekräftelse på din retur.

Tänk på att ta med ditt kvitto / retursedel så att butiken kan göra en återbetalning till dig via samma betalningsmetod som du använde när du köpte varorna. Det kan ta upp till 7 dagar (exklusive veckoslut och helgdagar) innan återbetalningen syns på ditt konto.

GRATIS

I följande-butiker: Biblioteksgatan, Sturegallerian, St. Paulsgatan och Brunogallerian i Stockholm, Mall of Scandinavia, Täby, Göteborg, Malmö, Väla och Åre.

1. Skäligt bruk

Vi har ändrat vår returpolicy genom att lägga till en klausul om skäligt bruk (fair use).

Vad innebär det?
Vi strävar efter att skapa ett miljövänligt Fashion FWD och bjuder in dig att vara en del av detta. I vårt arbete med att vi alla ska främja mer miljövänliga metoder, samtidigt som vi fortsätter att ge dig en förstklassig kundservice, har vi uppdaterat vår nya returpolicy.

Vi vet att de flesta av våra trogna kunder shoppar förnuftigt och endast returnerar varor när det verkligen behövs. Vi förstår att man ibland inte riktigt fått det man förväntade sig och därför behöver returnera en vara. Det går naturligtvis utmärkt – därför tycker vi att det är viktigt att fortfarande kunna erbjuda dig 30 dagars gratis retur.

Därför kommer denna nya klausul förmodligen inte att beröra dig. Den hjälper oss att inleda en dialog med de få shoppare som beställer varor mycket ofta och returnerar nästan allihop. Vi kan inte förbise den påverkan detta har på vår miljö och vi vill göra vår del för att minska den.

Om vi lägger märke till ett ovanligt returmönster som inte verkar vara korrekt. Till exempel om vi misstänker att någon använder kläderna innan de returneras - eller att man beställer och returnerar många fler varor än en trogen kund skulle göra - då tvingas vi kanske inaktivera detta konto och eventuella associerade konton. Om du skulle råka ut för detta och anser att vi har begått ett misstag, ber vi dig kontakta vår kundtjänst så att vi kan diskutera saken.

Vi är stolta över att vara en del av denna rörelse som strävar efter att göra modebranschens föränderliga landskap mer miljövänligt. Låt oss arbeta tillsammans för att skapa ett mer miljövänligt Fashion FWD och minska det antal mil som våra produkter transporteras. Shoppa smartare. Returnera mindre.

Returprocessen för online-beställningar är enkel.

2. How do I get my return ready?

• Lägg tillbaka varan i den genomskinliga plastpåse som den kom i.
  • Skriv returorsakskoden på retursedeln.
  • Om du vill returnera en lifestyle-vara, hittar du den specifika returpolicyn i produktbeskrivningen.
  • Placera varorna och din retursedeln i returpaketet (du kan återanvända vår påse/paket).
  • Sätt fast returetiketten på returpaketet. Se till att returetiketten täcker den gamla portodekalen.
  • Försegla returpaketet ordentligt så att det inte skadas på vägen tillbaka.
  • Var noga med att be om ett kvitto på att du har lämnat in paketet. Returpaketet måste lämnas in till ett paketombud, det får inte läggas på brevlådan. Om du lägger ditt returpaket på brevlådan, kan vi inte inleda en undersökning/reklamation ifall paketet har skadats under transporten. I sådana fall kan vi tyvärr inte återbetala beställningsbeloppet till dig.

3. Kan jag byta en vara?

Online: Du kan tyvärr inte byta din vara hos oss men du kan alltid lägga en ny order för att få rätt vara. Den vara du inte vill behålla kan du enkelt skicka tillbaka till oss så gör vi en återbetalning till dig.

In Store: Om du visar upp ditt Kvitto / retursedel, kan du returnera eller byta din vara/varor i en medverkande butik med samma var (t.ex. JACK&JONES-varor till en medverkande JACK&JONES-butik). Du kan bara returnera eller byta oanvända varor med prislapparna kvar. Butiken byter gärna din vara ifall butiken har varan i lager. Alternativt kan du alltid byta till en annan vara i butiken.

4. Hur snabbt får jag återbetalningen?

Online: När vi har mottagit din retur får du ett e-postmeddelande som bekräftar detta. Därefter kontrollerar vi returen och återbetalar hela beloppet. Återbetalningen sker inom 14 dagar efter att du har gjort en retur.

Vi återbetalar enligt den betalningsmetod som du valde när du gjorde din beställning.

Kreditkort: Observera att det kan ta mellan 2 till 30 dagar innan beloppet är tillgängligt på ditt konto. Återbetalningstiden styrs av din kortutställare och beror vad du har för kreditavtal med din bank.

PayPal: Observera att det kan ta mellan 2 till 30 dagar innan beloppet är tillgängligt på ditt konto. Om du kan se att du har beloppet tillgodo hos dem eller om de betalar tillbaka beloppet till ditt bankkonto beror på hur du har valt att ha ditt PayPal konto. Denna del är utom vår kontroll men det är lätt för dig att ändra dina inställningar för dina PayPal betalningar hos PayPal.

Klarna faktura
Betalade du din order med faktura och vill göra en retur, kan du dra av summan för din retur från det totala beloppet. Väljer du att returnera alla varor på din order ska du inte betala fakturaavgift eller eventuell frakt. Kom ihåg att meddela Klarna att du har gjort en retur.

Om du har valt Klarna faktura och betalat den, kontaktar Klarna dig angående återbetalningen. Om du inte har betalt fakturan ännu, kommer returbeloppet att dras från fakturabeloppet.

In Store: Butiken kan inte betala ut kontanter för varor som köpts online, men butiken kan initiera en automatisk återbetalning till samma betalningsmetod som du använde när du köpte dina varor. Om du byter varorna du köpt online mot nya varor från butiken, har du möjlighet att genast använda det återbetalda beloppet i butiken. En återbetalning till din ursprungliga betalningsmetod kan ta upp till 7 dagar (exklusive veckoslut och helgdagar).

5. I've received an incorrect/damaged item what should I do?

Incorrect items can only be returned online, damaged items can be returned both online and in-store.

Online: Om du har mottagit en defekt vara från vår online shop ber vi dig att reklamera din vara inom 2 år efter inköpsdatum. Se till att du har retursedeln och den förbetalda returetiketten vi skickar med varje order. Om du inte längre har dessa, vänligen kontakta kundservice som gärna förser dig med en ny. Fäst den förbetalda retursedeln på paketet. Markera tydligt returkoden 13 som returorsak på retursedeln och inkludera denna i paketet med din defekta vara.

När vi mottagit din retur kommer din reklamation att behandlas. Defekta varor återbetalas alltid. Vi kommer att göra återbetalningen inom 14 dagar, men notera att det kan ta mellan 2-30 dagar innan beloppet är tillgängligt på ditt konto (återbetalningstiden styrs av det avtal du har med din bank).

In Store: Om du visar upp ditt kvitto / retursedel, kan du returnera den defekta varan direkt i någon av de medverkande butikerna:

• JACK & JONES-varor i JACK & JONES-BUTIKER.
  • VERO MODA-varor i VERO MODA-BUTIKER.
  • VILA-varor i VILA-Butikker.
  • J.LINDEBERG i följande J.LINDEBERG-butiker: Biblioteksgatan, Sturegallerian, St. Paulsgatan och Brunogallerian i Stockholm, Mall of Scandinavia, Täby, Göteborg, Malmö, Väla och Åre.