Sekretesspolicy

VÅR SEKRETESSPOLICY

Hos BESTSELLER strävar vi efter att ge dig en suverän modeupplevelse från det ögonblick då du börjar kika runt på de många stilarna från våra varumärken, till det ögonblick då du får din beställning. Som ett led i din shoppingupplevelse hos oss, vill vi försäkra dig om att vi skyddar och respekterar din sekretess och att vi hanterar alla dina personuppgifter med största omsorg.

Vi efterlever följande principer när vi hanterar dina personuppgifter:

1. 1. Vi samlar in och lagrar uppgifter för dessa huvudsyften:
    a. Att packa och leverera din beställning
    b. Kundtjänst
    c. Att förbättra din användarupplevelse
    d. Marknadsföring
    e. Lagstadgade krav
  2. 2. Vi samlar bara in data som vi behöver för de syften som anges ovan
  3. 3. Vi raderar dina personuppgifter när de inte längre behövs
  4. 4. Vi säljer inte dina personuppgifter
  5. 5. Vi lagrar dina personuppgifter på ett säkert sätt

Nedan kan du läsa mer om hur och varför vi samlar in och lagrar dina personuppgifter personuppgifter – och vad vi gör med dem.

Du kan även läsa om hur du kan utöva dina rättigheter som registrerad hos oss, t.ex. begära åtkomst till dina data. Bestseller Handels B.V., Vijzelstraat 68-78, 1017HL Amsterdam, Nederländerna, är registeransvarig för de personuppgifter som omfattas av denna sekretesspolicy.

INSAMLING OCH ANVÄNDNING AV DINA PERSONUPPGIFTER

Leverans av din beställning

För att kunna hantera din beställning behöver vi få en del viktig information från dig. När du beställer från oss förser du oss med ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer, betalningsdetaljer samt givetvis vilka produkter du har beställt.

När du slutför en beställning hanteras din betalning av våra betalningslösningspartners och din beställning skickas till vår lagerpartner. När din beställning är packad och redo att skickas iväg delar vi ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer med våra transportpartners för att kunna slutföra leveransen till dig.

Vår lagerpartner, betalningslösningspartners och transportpartners har åtagit sig att skydda dina uppgifter.

Kundtjänst

Om du kontaktar vår kundtjänst registrerar vi de personuppgifter du förser oss med. Vår kundtjänst har tillgång till all information om din beställning för att kunna hjälpa dig på bästa möjliga sätt, oavsett om du har frågor om status för din beställning eller vill returnera en produkt. Vår kundtjänst kan även se eventuell tidigare korrespondens med dig eftersom även detta bidrar till att ge dig bättre service.

Förbättring av din användarupplevelse

Vi strävar konstant efter att ge dig en optimal användar- och shoppingupplevelse på våra webbplatser. Det gör vi på olika sätt, men en viktig del av detta är att vi har möjlighet att spåra ditt surfande på vår webbplats. Det gör vi genom att använda cookies. Du kan läsa mer om cookies här. Vi använder även ditt surfbeteende för att räkna ut huruvida vi behöver köpa in mer eller mindre av vissa produkter. Slutligen använder vi dina surfdata och beställningar för att rekommendera produkter till dig som vi tror att du kommer att gilla.

Marknadsföring

Vi använder även dina personuppgifter för att skapa mer relevant marknadsföring för dig. I stort sett delar vi upp vår marknadsföring i det följande: kundklubbskommunikation som du har anmält dig till, push-meddelanden i våra appar och marknadsföring som är baserad på att du har accepterat våra cookies.

Du kan alltid invända mot vår behandling av dina personuppgifter för direkta marknadsföringssyften genom att använda vårt förfrågningsformulär, som du kan hitta HÄR.

Kundklubbar

BESTSELLER.com och alla våra övriga varumärken har egna kundklubbar. Från kundklubbarna får du nyhetsbrev och ibland SMS-meddelanden med erbjudanden, nya produkter, guider med mera. Du kan läsa dessa villkor och bestämmelser och anmäla dig här.

Vår app
I vår app kan du välja att få meddelanden från oss gällande olika kampanjer. Om du har aktiverat platstjänsten kan vi komma att använda detta för att skicka meddelanden till dig när du befinner dig nära en butik.

Vi registrerar denna information om dig via appen.

Du kan inaktivera både meddelanden och platstjänst. Det gör du i inställningarna för din mobiltelefon.

För Android:

• Leta reda på alternativet för plats.
  • Rulla ner på inställningsskärmen och klicka på alternativet "Plats".
  • Då öppnas en ny skärm.
  • För nyare Android-modeller finns "Plats" under fliken "Mer" i övre högra hörnet av inställningsskärmen.

För iOS:

• Öppna din inställningsapp.
  • Klicka på Sekretess.
  • Klicka på panelen Platstjänst.
  • För skjutreglaget för platstjänst tills den är vit/AV.

Mitt konto

Om du väljer att skapa ett personligt kundkonto måste du lämna ut ditt namn och din e-postadress till oss. Du kan även välja att ge oss ditt telefonnummer och din adress.

I ditt konto kan du titta på din kundvagn och din beställningshistorik. Denna information kan komma att delas med ett annat BESTSELLER-företag, t.ex. BESTSELLER A/S eller VILA A/S, om du har anmält dig till en BESTSELLER-kundklubb för att få marknadsföringsmaterial.

Lagstadgade krav

Utöver den ovan nämnda behandlingen av dina personuppgifter använder och lagrar vi dina personuppgifter för att efterleva lagstadgade krav, t.ex. bokföringslagen.

Juridisk grund för insamling och användning av dina personuppgifter

Vi samlar in och använder dina personuppgifter på följande juridiska grund:

1. 1. Vårt genomförande av ett kontrakt
    - Leverans av din beställning
  2. 2. Vårt juridiska intresse
    - Kundtjänst
    - Förbättring av din användarupplevelse
  3. 3. Ditt samtycke
    - Kundklubbar
    - Mitt konto
    - Marknadsföring genom push-meddelanden i våra appar
    - Cookie-baserad marknadsföring
  4. 4. Våra juridiska skyldigheter
    - Lagstadgade krav

Behandling av uppgifter utanför EU

För dessa partners kan dina uppgifter hanteras eller lagras utanför EU:

• Google, USA (dataöverföringen skyddas av certifiering enligt EU-US Privacy Shield Framework).
  • Salesforce, USA (dataöverföringen skyddas av certifiering enligt EU-US Privacy Shield Framework och EU-kommissionens standardkontraktsbestämmelser).

Cookies

Vad är cookies?
En cookie är en liten textfil som placeras i din dators hårddisk, i din smartphone eller annan IT-utrustning. Den gör det möjligt att känna igen din dator/IP-adress så att information kan samlas in gällande de sidor du besöker och de funktioner du använder.

Första gången du besöker vår webbplats kommer du att se en banner upptill med en deklaration om vår användning av cookies. Om du inte vill att vi ska använda cookies alls, måste du inaktivera cookies i din webbläsare. Men tänk då på att det i så fall kan finnas tjänster och funktioner som du inte kan använda, eftersom de behöver cookies för att komma ihåg de val du gör.

Eftersom cookies inte sparas i våra system, kan vi inte hämta fram eller radera eventuella cookies som skapats då du besökt en eller flera av våra webbplatser. Men du kan själv radera alla cookies som placerats i din dator av BESTSELLER och undvika att få nya cookies.
Så här raderar och inaktiverar du cookies

Tänk på att om du väljer att inaktivera cookies i din webbläsare, kan vi inte ge dig en optimal användarupplevelse på vår webbplats.

Internet Explorer
Så här raderar du befintliga cookies:

• Klicka på "Verktyg" i verktygsfältet längst till höger / "Internetalternativ" / "Allmänt" / "Ta bort" / och kryssa därefter i "Bevara data för favoritwebbplatser som standard" och "Cookies" / "Ta bort" / "OK".

Så här undviker du att spara cookies i framtiden:

• Klicka på "Verktyg" i verktygsfältet längst till höger / "Internetalternativ" / "Sekretess" / under "InPrivate", kryssa i "Samla inte in data för InPrivate-filtrering" / "OK".

Mozilla Firefox
Så här raderar du befintliga cookies:

• Klicka på "Verktyg" i menyfältet / "Alternativ" / "Sekretess" / "Ta bort individuella cookies" / "Ta bort alla cookies".

Så här undviker du att spara cookies i framtiden:

• Klicka på "Verktyg" i menyfältet / "Alternativ" / "Sekretess" / och kryssa i "Upplys webbplatser om att jag inte vill bli spårad".

Google Chrome
Så här raderar du befintliga cookies:

• Klicka på verktygsikonen upptill i menyfältet /"Fler verktyg" / "'Ta bort webbinformation" och kryssa i "Rensa cache" och "Rensa cookies och andra webbplatsdata" / "Rensa webbdata".

Så här undviker du att spara cookies i framtiden:

• Klicka på verktygs menyikonen i Chrome / "Inställningar" / "Visa avancerade inställningar" / "Sekretess" / Innehållsinställningar" / "Cookies" / "Blockera alltid cookies".

Därför använder vi cookies
BESTSELLER använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse på vår webbplats och för att komma ihåg de val du gör när du använder den, t.ex. val av land. Vi använder även cookies för att ständigt förbättra innehållet och funktionerna på vår webbplats. Dessutom använder vi cookies för att rikta vår marknadsföring så att den matchar dina krav samt för att generera statistik om användningen av vår webbplats.

Information från cookies kan även användas av våra externa reklambyråer och nätverk så att vi kan annonsera våra egna produkter/tjänster eller produkter/tjänster från tredje part när du besöker tredje parts webbplatser och online-tjänster. Detta kallas annonsinriktning eller intressebaserad annonsering. Om du vill undvika denna typ av annonsering, kan du radera dina cookies.

Cookies från tredje part
Vi skapar förstapartscookies när du besöker vår webbplats. Cookies från tredje part skapas av andra webbplatser.

BESTSELLER använder cookies från tredje part. En tredjepartscookie är en cookie som installeras av någon annan än BESTSELLER, som t.ex. andra webbplatser som tillhandahåller innehåll till vår webbplats, leverantörer av vissa av funktionerna på vår webbplats eller program som vi använder för analys.

Klicka här för att se en fullständig lista över våra tredjepartscookies.

BESTSELLER visar ibland innehåll från YouTube. Därmed kan YouTube komma att placera ut cookies, inklusive tredjepartscookies, som BESTSELLER inte kan påverka. BESTSELLER har ingen kännedom om identitet eller syfte med sådana cookies. Om du vill veta mer om vilka cookies som används av YouTube, finns deras cookiepolicy HÄR.

Om du använder en länk från BESTSELLER:s webbplatser till en tredje parts webbplats, ska du tänka på att nya cookies som BESTSELLER inte kan påverka kan komma att användas. I sådant fall bör du själv läsa webbplatsens cookiepolicy.

Sociala medier

Om du följer oss eller interagerar med oss på någon av våra sidor på en social medieplattform från tredje part som t.ex. Instagram, Facebook eller Pinterest, kan information som du tillhandahåller omfattas av denna tredje parts sekretesspolicy såväl som denna sekretess policy.

Hur länge lagrar vi dina data?

Vi lagrar bara dina personuppgifter så länge det krävs för att uppfylla det syfte för vilket de samlades in eller för att efterleva lagstadgade krav, t.ex. bokföringsregler i de länder där vi bedriver verksamhet. När så inte längre är fallet raderas informationen automatiskt.
När du är inloggad på ditt personliga kundkonto kan du alltid redigera din information.

Du kan även skicka en begäran om att vi ska radera specifik information eller all personlig information vi har om dig. Vi kommer att uppfylla din begäran såvida vi inte är skyldiga att lagra informationen av juridiska skäl eller för att etablera, genomdriva eller försvara ett juridiskt anspråk.

Dina rättigheter

Som konsument inom EU omfattas dina personuppgiftsrättigheter av dataskyddsförordningen (GDPR). Det innebär att dina rättigheter som registrerad är desamma i alla EU-länder.
Om du vill utöva några av dina rätter, skicka in ett online-formulär med sekretessbegäran här.

Du kan läsa mer om dina olika rättigheter nedan:

Rätten att få åtkomst
En av de viktigaste rättigheter du har är rätten att begära åtkomst till de uppgifter vi har registrerat om dig. I detta scenario förser vi dig med en kopia av dina personuppgifter.

Rätten att glömmas bort
En annan viktig sak när det gäller din relation med oss är att du har rätt att glömmas bort, vilket innebär att du kan skicka in en begäran om att vi ska radera de uppgifter vi har registrerade om dig. Eventuellt kan vi inte radera alla uppgifter eftersom vi måste lagra vissa uppgifter för att efterleva lagstadgade krav.

Rätten att göra invändningar
Du har rätt att invända mot behandlingen av dina personuppgifter på vissa grunder. Exempelvis kan du invända mot behandling av dina personuppgifter för direkta marknadsföringssyften som t.ex. profilering.

Rätten till korrigering
Om du anser att de uppgifter vi har registrerade om dig är felaktiga eller ofullständiga, vänligen upplys oss om detta så kommer vi att uppdatera din information.

Rätten till begränsning
I kombination med några av dina övriga rättigheter kan du även begära att vi begränsar användningen av dina personuppgifter, t.ex. i stället för en fullständig borttagning eller under vår utvärdering av din invändning.

Rätten till dataportabilitet
Du kan skicka en begäran till oss om att få de personuppgifter du har lämnat till oss utlämnade i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsligt format och att överföra dessa uppgifter direkt till en specifik mottagare.

Klagomål
Om du vill lämna in ett klagomål på hur vi hanterar dina personuppgifter, kan du alltid kontakta vårt kundtjänstteam. Du kan även lämna in ett klagomål till din lokala dataskyddsmyndighet.