Cookiepolicy

Denna cookiepolicy gäller användningen av cookies på bestseller.com och de varumärkesspecifika webbplatserna inom BESTSELLER-koncernen som t.ex. veromoda.com eller jackjones.com.

Om du har blivit omdirigerad till denna cookiepolicy från en varumärkesspecifik webbplats, beror det på att varumärket ingår i BESTSELLER-koncernen och därmed omfattas webbplatsen av denna cookiepolicy.

Vi använder cookies och liknande teknologier (t.ex. pixeltaggar). Dessa teknologier består alla av små datafiler som placeras i din enhet (dator, telefon, surfplatta osv.). I denna policy och i vår sekretesspolicy använder vi för enkelhetens skull samlingstermen "cookie".

Genom att surfa på vår webbplats godkänner du vår användning av cookies i enlighet med denna policy, såvida du inte har inaktiverat cookies i din webbläsare. Nedan kan du läsa mer om de cookies vi använder och få vägledning om hur du inaktiverar och raderar cookies.

En del av de cookies vi använder samlar in personuppgifter. Vänligen läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår Sekretesspolicy.

Vad är cookies?

En cookie är en liten datafil som placeras i din dators hårddisk, i din smartphone eller annan IT-utrustning. Den gör det möjligt att känna igen din enhet/IP-adress så att information kan samlas in gällande de sidor du besöker, de val du gör och de funktioner du använder.

Vi använder såväl våra egna cookies som cookies från tredje part. En tredjepartscookie är en cookie som skapas och installeras av externa partners, t.ex. partners som tillhandahåller innehåll till våra webbplatser, leverantörer av vissa av funktionerna på vår webbplats eller program som vi använder för analys och marknadsföring. Med hjälp av tredjepartscookies kan dessa externa partners komma att samla in personuppgifter såsom din IP-adress och information om ditt surfbeteende.

Klicka HÄR för att se en fullständig lista över våra tredjepartscookies.

Därför använder vi cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse på vår webbplats och för att komma ihåg de val du gör när du använder den, t.ex. val av land. Vi använder även cookies för att ständigt förbättra innehållet och funktionerna på vår webbplats. Dessutom använder vi cookies för att rikta vår marknadsföring så att den matchar dina intressen samt för att generera statistik om användningen av våra webbplatser.

I stort sett kan våra cookies delas in i följande tre kategorier: (1) funktionscookies, (2) analyscookies och (3) marknadsföringscookies.

(1) Funktionscookies

Funktionscookies gör så att webbplatsen fungerar bättre för dig. Vi använder dessa cookies för att tillfälligt spara information från din session (ditt webbplatsbesök), t.ex. för att spara de varor du lagt i din kundvagn eller för att minnas ett formulär du har fyllt i.

(2) Analyscookies

Analyscookies låter oss mäta prestandan hos våra webbplatser genom att känna igen och räkna antalet besökare för att se vilka produkter våra besökare tittar på och är intresserade av. Detta hjälper oss att förbättra och utveckla de tjänster och produkter som vi erbjuder våra kunder.

I detta avseende kan vi komma att samla in information om din enhet, t.ex. din skärmupplösning och webbläsare samt information om din internetuppkoppling, t.ex. din IP-adress.

Med hjälp av dessa analyscookies registrerar vi även från vilken sida våra besökare kom till våra webbplatser, våra besökares surfande på våra webbplatser, t.ex. när och hur länge de besökte våra webbplatser, vilka funktioner de använde samt vilka produkter de tittade på. All denna information används endast i aggregerad form, vilket innebär att den inte kan kopplas direkt till dig.

(3) Marknadsföringscookies

På våra webbplatser ser du rekommendationer och kampanjer och vi kan även annonsera på andra webbplatser och sociala medienätverk. För att hålla dessa rekommendationer, kampanjer och annonser relevanta för dig, använder vi marknadsföringscookies.

De marknadsföringscookies vi använder samlar in information om ditt surfbeteende, t.ex. vilka produkter du har intresserat dig för på våra webbplatser och andra webbplatser samt ditt enhets-ID och geografiska positionering baserat på din IP-adress. Vi använder även cookies för att spåra din väg till andra webbplatser för att kunna visa annonser för dig på sådana webbplatser.

Vi använder denna information för att skräddarsy de marknadsföringsannonser som visas för dig.

Länkar till andra webbplatser

Om du använder en länk från våra webbplatser till en tredje parts webbplats, ska du tänka på att även dessa webbplatser kan använda cookies som inte omfattas av denna policy. Vi uppmanar dig att läsa igenom sådana webbplatsers cookiepolicyer.

Så här raderar och inaktiverar du cookies

Eftersom cookies inte sparas i våra system utan lokalt i din enhet, kan vi inte återställa eller radera cookies. Du kan dock själv radera befintliga cookies i din enhet och helt inaktivera användningen av cookies genom att följa guiden nedan.

Tänk på att om du väljer att inaktivera cookies, kan vi inte ge dig en optimal användarupplevelse på våra webbplatser eftersom det kan finnas tjänster och funktioner du inte kan använda eftersom de kräver cookies för att komma ihåg dina val.

Internet Explorer

Så här raderar du befintliga cookies:

• Klicka på "Verktyg" i verktygsfältet längst till höger / "Internetalternativ" / "Allmänt" / "Ta bort" / och kryssa därefter i "Bevara data för favoritwebbplatser som standard" och "Cookies" / "Ta bort" / "OK".

Så här undviker du att spara cookies i framtiden:

• Klicka på "Verktyg" i verktygsfältet längst till höger / "Internetalternativ" / "Sekretess" / under "InPrivate", kryssa i "Samla inte in data för InPrivate-filtrering" / "OK".

Mozilla Firefox

Så här raderar du befintliga cookies:

• Klicka på "Verktyg" i menyfältet / "Alternativ" / "Sekretess" / "Ta bort individuella cookies" / "Ta bort alla cookies".

Så här undviker du att spara cookies i framtiden:

• Klicka på "Verktyg" i menyfältet / "Alternativ" / "Sekretess" / och kryssa i "Upplys webbplatser om att jag inte vill bli spårad".

Google Chrome

Så här raderar du befintliga cookies:

• Klicka på verktygsikonen upptill i menyfältet /"Fler verktyg" / "'Ta bort webbinformation" och kryssa i "Rensa cache" och "Rensa cookies och andra webbplatsdata" / "Rensa webbdata".

Så här undviker du att spara cookies i framtiden:

• Klicka på verktygs menyikonen i Chrome / "Inställningar" / "Visa avancerade inställningar" / "Sekretess" / Innehållsinställningar" / "Cookies" / "Blockera alltid cookies".