Cookiepolicy

Denna cookiepolicy gäller användningen av cookies på bestseller.com och de varumärkesspecifika webbplatserna inom BESTSELLER-koncernen som t.ex. veromoda.com eller jackjones.com.

Om du har blivit omdirigerad till denna cookiepolicy från en varumärkesspecifik webbplats, beror det på att varumärket ingår i BESTSELLER-koncernen och därmed omfattas webbplatsen av denna cookiepolicy.

Första gången du besöker våra webbplatser kommer du att se en banner med information om vår användning av cookies, inklusive cookies från tredje part.

Genom att surfa på vår webbplats godkänner du vår användning av cookies, såvida du inte har inaktiverat cookies i din webbläsare. Nedan kan du läsa mer om de cookies vi använder och få vägledning om hur du inaktiverar och raderar cookies.

De cookies vi använder kan komma att samla in personuppgifter. Vänligen läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår Sekretesspolicy.

Vad är cookies?

En cookie är en liten textfil som placeras i din dators hårddisk, i din smartphone eller annan IT-utrustning. Den gör det möjligt att känna igen din dator/IP-adress så att information kan samlas in gällande de sidor du besöker och de funktioner du använder.

Vi använder såväl våra egna cookies som cookies från tredje part. En tredjepartscookie är en cookie som skapas och installeras av andra webbplatser, t.ex. webbplatser som tillhandahåller innehåll till vår webbplats, leverantörer av vissa av funktionerna på vår webbplats eller program som vi använder för analys och marknadsföring.

Klicka HÄR för att se en fullständig lista över våra tredjepartscookies.

Därför använder vi cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse på vår webbplats och för att komma ihåg de val du gör när du använder den, t.ex. val av land.  Vi använder även cookies för att ständigt förbättra innehållet och funktionerna på vår webbplats. Dessutom använder vi cookies för att rikta vår marknadsföring så att den matchar dina intressen samt för att generera statistik om användningen av våra webbplatser.

I stort sett kan våra cookies delas in i följande tre kategorier: (1) funktionscookies, (2) analyscookies och (3) marknadsföringscookies.

(1) Funktionscookies

Funktionscookies gör så att webbplatsen fungerar bättre för dig.  Vi använder dessa cookies för att tillfälligt spara information från din session (ditt webbplatsbesök), t.ex. för att spara de varor du lagt i din kundvagn eller för att minnas ett formulär du har fyllt i.

(2) Analyscookies

Analyscookies låter oss mäta prestandan hos våra webbplatser genom att känna igen och räkna antalet besökare för att se vilka produkter våra besökare tittar på och är intresserade av. Detta hjälper oss att förbättra och utveckla de tjänster och produkter som vi erbjuder våra kunder.

I detta avseende kan vi komma att samla in information om din enhet, t.ex. din skärmupplösning och webbläsare samt information om din internetuppkoppling, t.ex. din IP-adress.

Med hjälp av dessa analyscookies registrerar vi även från vilken sida våra besökare kom till våra webbplatser, våra besökares surfande på våra webbplatser, t.ex. när och hur länge de besökte våra webbplatser, vilka funktioner de använde samt vilka produkter de tittade på. All denna information används endast i aggregerad form, vilket innebär att den inte kan kopplas direkt till dig.

(3) Marknadsföringscookies

På våra webbplatser ser du rekommendationer och kampanjer och vi kan även annonsera på andra webbplatser och sociala medier. För att hålla dessa rekommendationer, kampanjer och annonser relevanta för dig, använder vi marknadsföringscookies.

De marknadsföringscookies vi använder samlar in information om ditt surfbeteende, t.ex. vilka produkter du har intresserat dig för på såväl våra webbplatser som andra webbplatser. Dessa cookies spårar även vilka annonser du redan har sett, hur många gånger du har sett dem, huruvida du har klickat på dem samt huruvida du har beställt något eller inte efter det att du har klickat på annonsen.

Vi använder denna information för att skräddarsy det marknadsföringsmaterial som visas för dig.

Länkar till andra webbplatser

Om du använder en länk från våra webbplatser till en tredje parts webbplats, ska du tänka på att dessa webbplatser också kan använda cookies. I sådant fall bör du själv läsa webbplatsens cookiepolicy.

Så här raderar och inaktiverar du cookies

Eftersom cookies inte sparas i våra system utan lokalt i din enhet, kan vi inte återställa eller radera cookies.  Du kan dock själv radera befintliga cookies i din enhet och helt inaktivera användningen av cookies genom att följa guiden nedan.

Tänk på att om du väljer att inaktivera cookies, kan vi inte ge dig en optimal användarupplevelse på våra webbplatser eftersom det kan finnas tjänster och funktioner du inte kan använda eftersom de kräver cookies för att komma ihåg dina val.

Internet Explorer

Så här raderar du befintliga cookies:

• Klicka på "Verktyg" i verktygsfältet längst till höger / "Internetalternativ" / "Allmänt" / "Ta bort" / och kryssa därefter i "Bevara data för favoritwebbplatser som standard" och "Cookies" / "Ta bort" / "OK".

Så här undviker du att spara cookies i framtiden:

• Klicka på "Verktyg" i verktygsfältet längst till höger / "Internetalternativ" / "Sekretess" / under "InPrivate", kryssa i "Samla inte in data för InPrivate-filtrering" / "OK".

Mozilla Firefox

Så här raderar du befintliga cookies:

• Klicka på "Verktyg" i menyfältet / "Alternativ" / "Sekretess" / "Ta bort individuella cookies" / "Ta bort alla cookies".

Så här undviker du att spara cookies i framtiden:

• Klicka på "Verktyg" i menyfältet / "Alternativ" / "Sekretess" / och kryssa i "Upplys webbplatser om att jag inte vill bli spårad".

Google Chrome

Så här raderar du befintliga cookies:

• Klicka på verktygsikonen upptill i menyfältet /"Fler verktyg" / "'Ta bort webbinformation" och kryssa i "Rensa cache" och "Rensa cookies och andra webbplatsdata" / "Rensa webbdata".

Så här undviker du att spara cookies i framtiden:

• Klicka på verktygs menyikonen i Chrome / "Inställningar" / "Visa avancerade inställningar" / "Sekretess" / Innehållsinställningar" / "Cookies" / "Blockera alltid cookies".